10 beste tips om je voor te bereiden op het GMAT-examen

De Graduate Management Admission Council (GMAC), een non-profitorganisatie van 's werelds belangrijkste graduate administratie-opleiding, beheert de Graduate Management Admission Test (GMAT). Aangezien de GMAT vereist is voor een bevestiging aan meer dan 6.500 graduate commerce-scholen over de hele wereld, is het onmiskenbaar de tijd te investeren om dit 3,5 uur durende examen te plannen.

Een hoge score op de Graduate Management Admission Test, in sommige gevallen bekend als de GMAT, kan je helpen om naar een top business school te gaan. Het zijn niet de enige criteria voor inschrijving, maar een goede score kan uw aanvraagpakket alleen maar versterken.

De meeste business school-applicaties bevatten de Graduate Management Admission Test (GMAT). Toelatingscommissies kijken naar de scores van kandidaten om te zien of ze binnen de loop van de cursus vallen die ze proberen op te zetten. Ze willen ervoor zorgen dat je de onderwijsmodules aankan en slaagt.

Hoewel het idee van GMAT-voorbereiding in het begin intimiderend kan lijken, kunt u er zeker van zijn dat met een goed studieplan, een productieve testvoorbereidingsstrategie, het allemaal gemakkelijk is.

Volg onderstaande tips om het beste te scoren op je GMAT-examen.

1. Wees consistent

GMAT voorbereiding is vergelijkbaar met leren schaken. Het is niet alsof het nodig is om over alle gedachten en tactieken na te denken en deze te krijgen; het is bovendien cruciaal om zeker en snel te zijn in hun toepassing.

Voorbereiding op de GMAT omvat het doen van snelle wiskundige berekeningen binnen het kwantitatieve gedeelte. Het verdient de voorkeur om deze aanleg te versterken door kortere, regelmatige voorbereidingssessies te houden in plaats van de hele week in te pakken.

2. Sterk geheugen is de sleutel

Bij het nemen van de GMAT komt het hebben van een fantastisch geheugen ter ondersteuning. Nadat je een tijdje hebt onderzocht, ga je terug en herhaal je alle vragen die je in het begin ineffectief hebt beantwoord om te zien of je een nieuw perspectief hebt opgepikt. Blijf oefenen.

3. Maak een studiedagboek

Het aantal ideeën dat in GMAT-vragen wordt gevraagd, is beperkt. Het bijhouden van een leerdagboek is daarom een ​​onderscheidende manier om uw 'witte regio's' te upgraden en te verminderen. Dit omvat het opstellen van elke obscure prep-vraag en de vragen die lang duurden om te beantwoorden en het proberen om het juiste antwoord en de richtlijn erachter te begrijpen. Als u dit tijdens uw voorbereiding doet, kunt u zien dat uw lijst met tekortkomingen met de tijd steeds korter wordt.

4. Werk aan mentale wiskunde

Als het gaat om de kwantitatieve component, kan mentale wiskunde een tijdbesparende methode zijn die je in je arsenaal moet hebben. Weersta de drive om bij elke gelegenheid voor je rekenmachine te gaan tijdens het oefenen. Probeer in plaats daarvan mentale berekeningen uit te voeren. Het zou helpen als je je mentale wiskundige capaciteiten zou oefenen, omdat je geen rekenmachine hebt voor het fundamentele Quant-gedeelte van de GMAT.

TutorOcean is daar een uitstekende tool voor; het biedt de beste wiskundeleraren online en GMAT-studietips om hoger te scoren op je GMAT . U kunt tips, methoden en informatie van gekwalificeerde specialisten ontdekken en u helpen met uw competentie en examenresultaten.

TutorOcean is een uitstekende optie, omdat je verschillende mogelijkheden kunt verkennen en een externe of lokale tutor kunt kiezen op basis van jouw gemak.

5. Maak een tijdschema voor GMAT-voorbereiding

Het is geen verrassing dat u tijdens de GMAT-voorbereiding voldoende tijd moet vrijmaken en productief moet plannen. Bovendien stel ik voor om je voorbereidingstijd eenvoudig in een exponentieel ontwerp te organiseren; hoe dichter uw testdatum nadert, hoe meer tijd u moet plannen voor GMAT-onderzoek .

Dus, als het enigszins haalbaar is, plan een testdatum na een incidentele periode, zodat je een week of langer naar het centrum kunt als het ware op de GMAT, ergens recentelijk het examen.

6. Houd een tijdlogboek bij

Jezelf tempo maken is van fundamenteel belang voor het bereiken van GMAT, omdat je beperkte tijd hebt. Als je weet dat de verbale component lastig voor je zal zijn, werk dan bijvoorbeeld aan het verbeteren van je verbale capaciteiten en zorg er bovendien voor dat je deze snel uitvoert.

Als je eenmaal genoeg ervaring hebt gehad en de gedachten hebt gekregen, begin dan met het bijhouden van de tijd, zodat je jezelf kunt leren om problemen op een levensvatbare manier op te lossen. Naarmate je door de getimede delen van oefenexamens vordert, zul je jezelf aanpassen.

7. Bepaal je zwakke punten

Men moet altijd rekening houden met hun zwakkere GMAT- examengebieden . Het concentreren op een enkele zwakte voor een langere tijd kan echter een kritieke fout zijn, aangezien GMAT-gegevens moeiteloos en snel misplaatst kunnen worden.

Het instellen van een specifiek standaardniveau van voorbereidende vragen in elke regio op het totaal op elke dag is een uitstekende methode. Extra vragen en tijd moeten bovenaan de categorie staan ​​waarin u uw informatie wilt bevestigen. Als gevolg hiervan versterk je je zwakke punten zonder je vermogen om je op andere reeksen te concentreren op het spel te zetten.

8. Oefen visuele geletterdheid

Leer afbeeldingen, grafieken en tabellen lezen met behulp van visuele educatie . Aangezien dit soort visuele informatie regelmatig op de GMAT verschijnt, kan het een essentiële capaciteit zijn om te begrijpen hoe u deze snel kunt beoordelen. U zult niet-standaard wetenschappelijke documentatie of afbeeldingen ontdekken die specifiek zijn voor een probleem op het GMAT Quant-segment van het examen, dus u moet vertrouwd zijn met beelden.

9. Sterke en snelle raadkracht

'Graden' kan een accommoderende strategie zijn om je aan te passen aan GMAT- problemen (met name binnen het verbale pakket) waarvoor je niet zeker bent van het antwoord. Gissen omvat het snel positioneren van de vijf mogelijke antwoorden in volgorde van aantrekkelijke kwaliteit en het uitsluiten van onnauwkeurige antwoorden.

Het is mogelijk om tijd te besparen door snel twee of drie onjuiste antwoorden te verwijderen en daarna de rest te speculeren. Natuurlijk is een passende evaluatie ideaal, maar tijdsbeperkingen maken dit in sommige gevallen extravagantie.

10. Maak een plan voor vragen over zinscorrectie

Om het juiste antwoord te krijgen in zinscorrectie-dingen, moet u eerst de verkeerde vinden. Elimineer op dat moment vaak geteste fouten in andere antwoordopties totdat er nog maar één overblijft. Vele malen zal het juiste antwoord niet ongelooflijk klinken, maar dat is geen goede reden om het af te wijzen; je moet de oplossing kiezen die geen fouten bevat.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven