3 eenvoudige manieren om je voor te bereiden op revisie

Vergelijkingen uitschrijven op je doucheraam? Sleutelwoorden in je alfabetti-spaghetti spellen? Het lijkt erop dat je wat hulp nodig hebt bij het voorbereiden van de revisie

Ik zal de eerste zijn om het te zeggen: examens zijn verschrikkelijk, stressvol en ronduit walgelijk. Ze zijn echter behoorlijk verplicht voor, weet je, een diploma. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je een klein stukje van mijn terugblik en trial-&-error-wijsheid aan te bieden.

Hier zijn 3 manieren om je voor te bereiden op revisie:

1. Zoek je syllabus op

Examens kunnen lastig zijn. Weet je nog die ene lezing die je hebt gemist omdat je die keer in Pop een beetje opgewonden werd? Mogelijk niet... Maar het lot zal je helemaal in de war brengen als je je examenpapier komt openen en de eerste vraag ziet. Geloof me. Zorg ervoor dat je je aantekeningen vergelijkt met de syllabus om er zeker van te zijn dat je niets hebt gemist.

En maak je geen zorgen als je je realiseert dat je verschillende aantekeningen van colleges mist. De kans is groot dat je klasgenoten in hetzelfde schuitje zitten - dus ruil en ruil net zoals toen je populariteit afhing van het hebben van die glanzende Charizard. Of als je behoefte nijpend wordt, vraag je docent dan om een ​​extra hand-out of de beste manier om bij te praten. Zolang het niet de week voor het examen is, kunnen ze waarschijnlijk helpen.

2. Organiseer je

Er is niets ergers dan door het papiertapijt te gaan dat je vloer is, op zoek naar dat ene echt belangrijke vel. Zeker als het de avond voor je eerste examen is. Dus trakteer jezelf op een mooie gestreepte ringband van Wilkos. Besteed wat tijd aan het maken van nieuwe mappen op uw D:-schijf. Of ga echt helemaal uit en koop die merkmarkeerstiften die niet de hele zin in één grote, blauwe waas veranderen.

Ik kan niet uitdrukken hoeveel minder ontmoedigend revisie is als je elk onderwerp in een aparte, kleurgecodeerde map hebt. Je zult ook merken dat je je geheugen al hebt opgefrist door gewoon door je aantekeningen te bladeren om ze te ordenen. Het is ook erg handig omdat je een structuur aan je notities toewijst, relevante onderwerpen groepeert en verbanden tussen onderwerpen vindt. Dus je bent niet alleen al begonnen met herzien, maar je krijgt niet langer papiersnippers door gewoon door je kamer te lopen.

3. Maak jezelf bang

Wat is er motiverender dan oefenvragen te proberen als je niet helemaal op één lijn zit? Plotseling komt de harde realiteit van examens in perspectief en besef je dat je jezelf maar beter kunt ordenen. Dus wacht niet langer, bekijk de eerdere examenpapieren van uw onderwerp. Zoek uit wat je uitdager is en kijk op wat voor soort vragen je je moet voorbereiden.

Bonus: het is zo heerlijk als je de examenzaal binnen walst, je papier opent en vragen leest waar je al oefenessays over hebt geschreven. Gelukzaligheid.

Er zijn dus maar 3 manieren om ervoor te zorgen dat u echt klaar bent voor revisie. Heb je al een spelplan? Ben je een half uur bezig geweest met het kiezen van je nieuwe map in Wilkos? Jouw perfecte studieplek gevonden? Laat me weten hoe je je voorbereidt om de herziening dit jaar voor te zijn!

Afbeelding: Stof tot nadenken/James/CC BY 2.0

Zoals dit? Tweet dit!

#studieblog

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven