4 studie-apps om je voor te bereiden op examens!

Vind je het moeilijk om je concentratie vast te houden bij het nakijken of weet je niet of je studie efficiënt genoeg is? Het volgende dat je weet, is dat je een langere pauze neemt die bedoeld was om slechts 5 minuten te duren. Geloof me, we zijn er allemaal geweest. Nu de examens voor de deur staan, is het echter belangrijk om slimmer te studeren, niet harder. Probeer enkele van deze apps uit en zie hopelijk uw concentratie en werkoutput verbeteren!

Uitstel

Hold werkt door ervoor te zorgen dat u uw telefoon voor niets anders kunt gebruiken dan revisie. Zodra je op de app op de Hold-knop drukt, begin je in feite met 'vasthouden'. Er start een timer, waarbij elke Hold-sessie 20 minuten duurt. Gedurende deze 20 minuten kun je je telefoon nergens anders voor gebruiken en als je de app verlaat om bijvoorbeeld te sms'en of social media te gebruiken, stopt de timer automatisch en ben je weer bij af! Dus, wat is de prikkel om te blijven vasthouden? Elke sessie van 20 minuten die je voltooit, wordt omgezet in 10 punten. Deze punten kunnen worden gebruikt om echte items te kopen, zoals bioscoopkaartjes, of zelfs kortingen te krijgen op winkelen of eten! Hoe meer tijd je besteedt aan het vasthouden, hoe meer punten je verzamelt. Wat nog beter is, als je in een groep studeert, kan iedereen bij elkaar blijven via Bluetooth, en krijg je 5 extra punten per sessie!

Er is ook een ranglijst van de universiteit om te zien wie elke dag, week en maand het langst vasthoudt. Als je je extra competitief voelt, kun je langer volhouden om die nummer 1 plek te krijgen!

Mijn persoonlijke beoordeling : 5/5

4 Study Apps to Get You Ready for Exams!

Woud

De Forest-app is vergelijkbaar met Hold, in die zin dat het ook een timer-app in Pomodoro-stijl is (de Pomodoro-techniek houdt in dat taken worden opgesplitst in brokken van 25 minuten met pauzes ertussen). Het verschil is echter dat elke keer dat je een nieuwe revisiesessie start, je een zaadje 'plant'. Terwijl je op de app blijft, groeit het zaadje uit tot een boom. Als je de app echter halverwege verlaat, sterft de boom. Door dagelijkse sessies te doen, kun je meerdere bomen planten en een bos creëren. Het verschil met de Bos-app is dat voor elke boom die je plant in de app, de ontwikkelaars in samenwerking met de organisatie Trees for the Future een echte boom planten. Inmiddels zijn er 693 112 bomen in het echt geplant door de Forest-app. Zo blijf je niet alleen gefocust bij het reviseren, maar doe je ook een goede daad door het milieu te helpen!

Mijn persoonlijke beoordeling : 3/5

4 Study Apps to Get You Ready for Exams!

Quizlet

Quizlet is een flashcard-app waarmee je je eigen gepersonaliseerde flashcards kunt maken zonder echt papier te gebruiken! Flashcards kunnen in verschillende categorieën worden gesorteerd, wat het gemakkelijker maakt om je flashcards te sorteren op colleges of modules. Quizlet heeft verschillende studiemodi die revisie veel dynamischer kunnen maken. Naast het traditionele kenmerk van het hebben van een vraag aan de ene kant en het antwoord aan de andere kant, kun je ook een matchspel spelen waarbij je de vragen aan de antwoorden koppelt, of het antwoord opschrijft voordat de timer afloopt. Quizlet is een uitstekende app voor zowel individuele als groepsstudie, en met de tabfunctie kun je de vragen markeren die je moeilijk vond, zodat je ze later opnieuw kunt bekijken totdat je zeker weet dat je ze begrijpt.

Mijn persoonlijke beoordeling : 4/5

4 Study Apps to Get You Ready for Exams!

Afspeellijsten bestuderen

Oké, dus dit is technisch gezien geen app. Onderzoek heeft echter aangetoond dat bepaalde soorten muziek, bijvoorbeeld jazz of klassiek, juist kunnen helpen om feiten op te roepen of om gefocust te studeren. Sommigen hebben zelfs gezegd dat het luisteren naar filmsoundtracks hen heeft geholpen om gemakkelijker te studeren. Afspeellijsten voor studeren zijn zo populair geworden dat de meeste muziekstreamingdiensten, waaronder Apple, Spotify en Tidal, allemaal speciale afspeellijsten voor studeren/focus hebben om je concentratie een boost te geven! Mijn persoonlijke favoriet is eigenlijk een afspeellijstvideo op YouTube genaamd Lofi Hip Hop Radio. De video zelf is een live video, wat betekent dat hij niet stopt en dus niet steeds opnieuw hoeft te worden afgespeeld! De video zelf is een beetje een cultklassieker geworden bij studenten, dus check it out en oordeel zelf!

Mijn persoonlijke beoordeling : 4/5

Ik hoop dat deze apps/afspeellijsten nuttig zijn geweest! Ik ben benieuwd of je ze hebt geprobeerd, en zo ja, wat vond je ervan? Laat hieronder een reactie achter en stel misschien zelfs een app voor die ik niet heb vermeld!

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven