5 citaten over academisch schrijven die misschien wel waar zijn ...

De pen is machtiger dan het zwaard. Dat gezegd hebbende, oefening baart kunst, dus lees deze 5 citaten voor academisch schrijven en kijk of er een aforisme voor je is ... Door Stephen Soanes

Deze 10 gemeenplaatsen kunnen ook de kracht hebben om je academische schrijven te transformeren. Iedereen heeft zijn eigen stijl en voorkeuren, dus niet alles is op jou van toepassing. Sommigen kunnen echter de afgezaagde zinnen selecteren die u aanspreken. Sommigen hebben misschien gewoon een kern van waarheid...

' Stel nooit uit tot morgen wat je vandaag kunt doen' (Mark Twain, Galaxy Magazine, juli 1870)

We weten allemaal hoe gemakkelijk het kan zijn om schrijven uit te stellen, of het nu gaat om Grand Time Theft Auto of uitstelgedrag.

Om deze te kraken, moet je gewoon op tijd plannen voor de leuke dingen. Stel elke dag een tijd in voor de PS4 en het maken van gebak, evenals het werk. Op die manier weet je zeker dat je een hoge score, prachtige mille-feuilles en een behoorlijk aantal woorden krijgt.

'Sommige boeken zijn om te proeven, andere om te slikken' (Francis Bacon, Essays Of Studies , 1597)

... Dat zei een man wiens naam genoeg is om ons niet-groenten hongerig te maken.

Sommige boeken bevatten een revolutionair idee en verdienen het om van kaft tot kaft gelezen te worden. Vaak kan het echter voldoende zijn om selectief de meest relevante hoofdstukken te lezen.

In een ander geval hoeft u alleen maar te proeven van kleinere delen, zelfs alleen 'Tabel 2.4: Een smaakanalyse van spek en mille-feuilles'. Lees in verhouding tot de behoeften van uw analyse.

'Ik hoef niet alles te weten, ik moet alleen weten waar ik het kan vinden' (attrib. divers, waaronder Sophonisisba Beckinridge en Albert Einstein)

Organiseer je zonder de organisatie het over te laten nemen.

Het belangrijkste is om te weten waar u de antwoorden kunt vinden (bijv. gegevens, voorbeelden, citaten) wanneer uw academische argument dit vereist.

Houd nauwkeurige aantekeningen bij de voorbereiding, zodat u de auteurs, argumenten, citaten en publicatiedetails duidelijk identificeert. Zo vind je altijd alles wat je nodig hebt als het op schrijven aankomt.

De eerste stap is altijd de moeilijkste (onbekend)

Met zoveel voorbereiding is het schrijven toch maar een formaliteit?

De constant knipperende cursor vertelt ons zo vaak anders. Omdat de eerste regel vaak het moeilijkst is, begin je gewoon op het punt dat je op dat moment het meest interesseert.

Ben je het meest geïntrigeerd door de oorsprong van vegetarisme, in je essay over zwaarlijvigheid in de populaire cultuur? Begin hier en de eerste stap zal waarschijnlijk gemakkelijker zijn, omdat het iets is dat je vooral intrigeert.

'Een goede stijl moet eerst duidelijk zijn' (Aristoteles, The Art of Rhetoric , 350 BCE)

... Dat zei de meester van alle rederijkers.

Eenvoudige zinnen kunnen complexe ideeën overbrengen. Houd de taal idealiter eenvoudig, beperk acroniemen tot een minimum en leg eventuele esoterische concepten of termen uit.

Omgekeerd kunnen complexe zinnen de nuances van een anders doordacht argument verdoezelen. Heb je een voorliefde voor puntkomma's; of een voorliefde voor komma's, of – misschien – andere interpunctie? Deze kan in het bijzonder op jou van toepassing zijn.

Idealiter zou elke zin een enkel idee moeten overbrengen.

Deel alle citaten waarvan u denkt dat ze van toepassing zijn op academisch schrijven in de opmerkingen!

Afbeelding: door kopie van Lysippus (Jastrow (2006)) [Openbaar domein], via Wikimedia Commons

Zoals dit? Tweet dit!

#studieblog

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven