Zijn open-back-koptelefoons het waard om te kopen?

Het is altijd een uitdaging om de juiste hoofdtelefoon voor uw behoeften te kiezen. Je zou kunnen denken aan een koptelefoon met een open achterkant, maar de vraag is of een koptelefoon met een open achterkant het waard is om te kopen?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een gedetailleerde gids geschreven over hoofdtelefoons met een open achterkant.

Voordat we beginnen met het bespreken van hoofdtelefoons met een open achterkant, laten we eens kijken naar hoofdtelefoons met een gesloten achterkant.

Verschil tussen hoofdtelefoon met open achterkant en hoofdtelefoon met gesloten achterkant

Hoewel de verschillen tussen open en gesloten achterkant subtiel kunnen zijn, is het belangrijk om ze te begrijpen als je het meeste uit je hoofdtelefoonervaring wilt halen.

Gesloten hoofdtelefoons zijn verzegelde cups die geluidsisolatie mogelijk maken door passieve blokkering van geluid. Wanneer geluidsgolven de gesloten oorschelp raken, kaatsen ze terug en komen ze niet in het oor (en vice versa).

Het nadeel hiervan is dat je kunt horen wat er om je heen gebeurt als je een ruisonderdrukkende koptelefoon gebruikt. Of dat goed of slecht is, hangt af van je perspectief!

Koptelefoons met open achterkant worden gekenmerkt door een rooster aan de achterkant van elke oorschelp. Het rooster zorgt ervoor dat lucht vrij kan in- en uitgaan, waardoor er geen verhoogde druk wordt opgebouwd in de hoofdtelefoon - waardoor normaal gesproken je trommelvliezen zouden scheuren!

Omdat geluidsgolven gemakkelijk door een open koptelefoon kunnen gaan, kun je horen wat er om je heen gebeurt, wat een voordeel of een nadeel kan zijn, afhankelijk van je perspectief. Bovendien kan het gebruik van een koptelefoon met open achterkant zorgen voor een natuurlijker en ongekleurder geluid.

Zijn open-back-koptelefoons de moeite waard?

Of een koptelefoon met open achterkant de moeite waard is, hangt af van wat je zoekt. Als u een EDM-producent bent die nauwkeurig geluid belangrijk vindt en vermoeide oren wil voorkomen, kan dit nuttig zijn voor uw werk.

Aan de andere kant, als je geluidsisolatie wilt of de voorkeur geeft aan een meer basgestuurd geluidsprofiel (met diepere bas), is een gesloten koptelefoon waarschijnlijk een betere optie.

Waarom een ​​koptelefoon met open achterkant kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom je zou moeten overwegen om een ​​koptelefoon met een open achterkant te kopen in plaats van een koptelefoon met een gesloten achterkant. Dit zijn enkele van de meest populaire redenen die er zijn:

  • Koptelefoons met open achterkant zijn comfortabeler
  • De beste geluidskwaliteit
  • Koptelefoons met open achterkant zijn minder duur
  • Koptelefoons met open achterkant zijn comfortabeler

Koptelefoons met open achterkant zijn comfortabel

Omdat open koptelefoons het geluid vrijelijk in en uit laten stromen, zijn ze niet afgedicht tegen je oor zoals een gesloten koptelefoon. Ze hebben ook de neiging om lichter op je hoofd te zijn en creëren niet zoveel druk die ongemak kan veroorzaken tijdens lange luistersessies.

Koptelefoons met open achterkant hebben een betere geluidskwaliteit

Een van de grootste voordelen van koptelefoons met open achterkant is dat ze niet zo plat en levenloos klinken als koptelefoons met gesloten achterkant. Koptelefoons met open achterkant produceren een natuurlijker geluid dat dichter in de buurt komt van wat u hoort wanneer u live naar muziek luistert, waardoor ze ideaal zijn voor kritische luistertoepassingen zoals opnemen en mixen.

Koptelefoons met open achterkant hebben een minder dure optie

Koptelefoons met gesloten achterkant zijn erg populair bij EDM-producenten, omdat de meeste van hen de neiging hebben om te gaan met een hoge bas en meer geluidsisolatie, wat een gesloten achterkant biedt. Daarom verkiest men misschien gesloten boven open, maar er is goed nieuws!

Modellen met open achterkant en platte geluidsprofielen kunnen een betere kwaliteit bieden dan de meeste dure gesloten modellen.

Uitstekende keuze voor gamen

Hoewel traditionele hoofdtelefoons met gesloten achterkant de geluiden van buitenaf kunnen blokkeren, betekent dit niet dat apparaten met open achterkant helemaal niet goed zijn. Je kunt zelfs een aantal geweldige koptelefoons met open achterkant voor gaming tegen een lagere prijs op de markt vinden.

Naar onze mening zijn deze apparaten goed voor langdurig gamen omdat je je niet alleen op gamen maar ook op de omgeving kunt concentreren. Zo kun je volop genieten van je gamesessie zonder je te vervelen of onbewust te blijven van wat er in de kamer gebeurt.

Nadelen van koptelefoon met open achterkant

Naast bovenstaande voordelen zijn er een aantal nadelen van een open-back koptelefoon waar je rekening mee moet houden. In principe levert deze hoofdtelefoon niet de gewenste output onder de volgende omstandigheden.

Koptelefoons met open achterkant zijn niet goed in het blokkeren van geluid van buitenaf

Als het gaat om het blokkeren van het geluid van buitenaf, is een koptelefoon met open achterkant helemaal niet goed. Ze kunnen geen enkele vorm van ruis blokkeren, dus als u op zoek bent naar iets dat achtergrondgeluid dempt tijdens het luisteren, is een hoofdtelefoon met gesloten achterkant een betere keuze.

Geen goede keuze voor GYM

Omdat een koptelefoon met open achterkant het geluid van buiten niet kan blokkeren, zijn deze systemen daarom niet geschikt voor de sportschool en andere soortgelijke scenario's. Dit komt omdat je het meeste geluid van de buitenkant van de andere sportschoolleden zult horen. Onder dergelijke omstandigheden kunt u niet ten volle van uw favoriete muziek genieten.

Laatste woorden

Zijn open-back koptelefoons de moeite waard om te kopen? Nou, het hangt ervan af wat je wilt. Als je een goede geluidskwaliteit nodig hebt en het hoge prijskaartje niet erg vindt, is een koptelefoon met open achterkant zeker het overwegen waard.

Als geluidsisolatie echter uw prioriteit is en comfort niet zo belangrijk is, kies dan voor gesloten modellen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de voor- en nadelen te begrijpen van het kiezen tussen een open-back en closed-back hoofdtelefoon.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven