Kun je snel een taal leren?

Je hebt waarschijnlijk de vaak geciteerde bewering gehoord dat het 1000 uur studeren kost om een ​​taal onder de knie te krijgen. Hoewel maar weinig mensen die daadwerkelijk tweetalig zijn geworden het eens zijn met zo'n willekeurig aantal, is het duidelijk dat het veel inzet vraagt. De US Foreign Service publiceert elk jaar bijgewerkte richtlijnen over hoe lang gemiddeld moet worden besteed aan het beheersen van specifieke talen.

Deze zogenaamde Language Difficulty Index suggereert dat de "gemakkelijkste" talen 575 uur nodig hebben om te leren, terwijl die in de moeilijkste categorie meer dan 1100 uur nodig hebben om een ​​vloeiend niveau te bereiken. Maar hoe zit het met degenen die snel een taal moeten leren? Lees verder voor de beproefde tips om zo snel mogelijk een taal te leren.

Bron: Unsplash

Gericht leren

Terwijl je je aanmeldt voor een klas en met 30 andere mensen zit terwijl een docent je Franse klinkers leert, is dit een manier om het te doen, maar dit is waarschijnlijk niet de meest effectieve manier. In plaats daarvan moet je kiezen voor gerichte, één-op-één bijles Frans van een moedertaalspreker, die 100% van hun aandacht aan je kan besteden en je op het snelste pad naar vloeiendheid kan brengen. Geen twee mensen leren op dezelfde manier en daarom kan het de snelste manier zijn om de lessen aan te passen aan uw sterke punten en valkuilen.

Totale onderdompeling

U weet dit waarschijnlijk al, maar we herhalen het omdat u dit in het Engels leest. Om een ​​andere taal te leren, moet je jezelf erin onderdompelen. Hoe meer je jezelf volledig onderdompelt , hoe sneller je leert. Schrap alle andere talen uit uw leven en zorg ervoor dat uw enige communicatiemiddel en het opnemen van informatie de taal is die u aan het leren bent. Je zult versteld staan ​​hoe snel je het oppakt.

Spreek het, veel!

Het is één ding om tv-programma's in de door u gekozen taal te lezen en te bekijken . Het is iets heel anders om jezelf daadwerkelijk naar buiten te brengen en het uit te spreken. U moet het vertrouwen en de zelfverzekerdheid hebben om uw taal daadwerkelijk met anderen te oefenen in een gesproken omgeving. Schrijven is nuttig, maar brengt je bij lange na niet zo ver als spreken. Als je wilt leren, spreek!

Bron: Unsplash

Leer de juiste woorden

Je hebt misschien al gehoord dat de overgrote meerderheid van talen wordt gedekt door een klein handjevol woorden. Om het voorbeeld van het Engels (en de meeste Germaanse /Indo-Europese talen) te noemen: als je eenmaal 1000 woorden kent, ken je meer dan 90% van het geheel van de taal. Benut uw tijd ten volle door prioriteit te geven aan de meest gesproken woorden die u moet kennen. Als je dit basisniveau eenmaal hebt, zal het veel gemakkelijker zijn om de rest te leren, net zoals het gemakkelijker zal zijn om de grammatica te begrijpen.

Vertrouwen is alles

Vergeet tot slot niet dat u de belangrijkste hulpbron bent in uw taalleerreis. Als je geen vertrouwen hebt in je capaciteiten, zul je nooit vloeiend worden. Zelfvertrouwen is de sleutel om daadwerkelijk te kunnen oefenen met een moedertaalspreker, net zoals het de sleutel is om daadwerkelijk uit je comfortzone te stappen en jezelf onder te dompelen in een wereld die je in eerste instantie erg onbekend zal lijken. Als je eenmaal het vertrouwen hebt, komt de rest gemakkelijk.

Er is geen wondermiddel om een ​​taal te leren, maar er zijn manieren om het proces te versnellen. Door deze stappen te volgen, kunt u precies dat doen.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven