Maak kennis met: het moderne archiefcentrum

Moeite met het vinden van origineel bronmateriaal? Wil je dat je essay opvalt? Hier leest u hoe u vooruit kunt komen door gebruik te maken van het Modern Records Center (MRC) en zijn archieven... door Nuala Clarke

We hebben het allemaal weleens meegemaakt; staren naar de dreigende kloof van vergetelheid waar je boek zou moeten zijn. Je controleert je code opnieuw. Je kijkt rond in de schappen, in de hoop dat het op de verkeerde plaats is gezet. Maar diep van binnen weet je dat iemand anders je voor is geweest. Het boek is weg.

Maar had je dat boek echt gewild? De helft van je klasgenoten heeft het waarschijnlijk gelezen en geciteerd. Je docent denkt dat ze gek worden als ze aan het eind van elk essay dezelfde literatuurlijst zien die ze ontvangen. Dus wat kun je doen om op te vallen?

Laat me je kennis laten maken met het Modern Records Centre.

De MRC maakt deel uit van de bibliotheek en heeft haar archiefcollecties. Laat je niet afschrikken door de algemene misvatting dat de MRC alleen voor geschiedenisstudenten is bedoeld. Dat kan niet verder van de waarheid zijn. De archieven bevatten materiaal van kunstgeschiedenis tot computers, van mode tot sport. Bekijk een deel van het materiaal dat we hebben over specifieke onderwerpen.

Dus ongeacht uw regio, de MRC kan u voorzien van unieke primaire bronnen voor een geheel nieuwe invalshoek voor uw project. Het MRC heeft ook de scriptiecollectie van de University of Warwick - uitstekend geschikt om een ​​overzicht van een onderwerp te krijgen of een idee te krijgen van hoe je scripties eruit zouden moeten zien.

Dus wat is een archief? Maak kennis met: het moderne archiefcentrum

In plaats van stoffige gedrukte documenten, zijn archieven gevarieerde primaire bronnen uit het dagelijks leven. Ik merkte dat ik dagboeken van mensen, persoonlijke brieven en vakantiekiekjes vasthield. Niet alleen wordt de geschiedenis persoonlijk voor u, maar de tussenpersoon van secundaire bronnen is uitgeroeid. U bent in staat om uw gekozen onderwerp te verlichten door originele observaties uit de eerste hand.

Het zijn nog steeds maar documenten, toch?

Nee helemaal niet. Heb je je ooit afgevraagd hoe het uni-leven er in 1970 uitzag? Bekijk dan dit 'bewegende archief'. Laat u niet misleiden door te denken dat de MRC beperkt is tot tekstdocumenten!

Maak kennis met: het moderne archiefcentrum Hoe krijg ik toegang tot deze bronnen?

Om toegang te krijgen tot de bronnen van het MRC hoeft u zich alleen te registreren bij het MRC. Blader gewoon door de online catalogus en als u items vindt die u graag zou willen zien, stuur de MRC dan een e-mail met de referentienummers en wanneer u ze wilt komen bekijken. Zodra dit geregeld is, komt u binnen en uw gewenste bronnen zijn klaar om te bekijken - u hoeft niet eens te verhuizen! Het MRC heeft een eigen stille studieruimte waar je zo lang als je nodig hebt aan onderzoek kunt besteden.

Hoe zit het met online bronnen?

Met het koude Engelse weer dat aan je deur klauwt, is het begrijpelijk dat je misschien niet geneigd bent om naar de MRC te komen. Ze zijn een sympathiek stel, dus er is een hele digitale bibliotheek waar je toegang toe hebt, lekker in bed met een kopje thee.

Zeg nu dat je Mac 'n' Cheese als avondeten wilde. Het kan best zijn dat jij het type persoon bent dat niet met rouge sauzen en kruiden te maken heeft. Als dit zo is, heeft de MRC het lokaliseren van online bronnen net zo eenvoudig gemaakt als het plastic pinnen en in de magnetron duwen.

Voor bepaalde modules heeft het MRC enkele bronnen voor u verzameld . Niet jouw module? Maak je geen zorgen; het MRC heeft een scala aan materiaal, gesorteerd op onderwerp, in zijn digitale collecties

Zelf de sauzen samenstellen is niet nodig! (Oh jee.)

Dat is allemaal goed en wel, maar ik heb echt zin om naar een tentoonstelling te gaan

Je doet?! Nou, je hebt geluk! Het MRC herbergt een tentoonstellingsruimte net binnen de ingang. Eerdere tentoonstellingen waren onder meer 'The Power of the Cinema': Film in the 1920s and 1930s, Science and technology in Warwick en Performing the Self: Women's Lives in Historical Perspective. Spijtig dat je die gemist hebt? Wees niet bang; bekijk ze gewoon online, want het MRC-personeel is zo aardig geweest om ze voor u te digitaliseren. Geen dank.

Dus daar hebben we het… Maak kennis met: het moderne archiefcentrum

Het MRC wacht op uw bezoek - of het nu is om enkele unieke bronnen te raadplegen om uw onderzoek te verrijken of om gewoon wat tijd tussen de lezingen door te vullen met een bezoek aan de tentoonstelling.

Ben je al in het MRC geweest? Wat zijn je ervaringen geweest? Laat ons je mening weten als je eenmaal binnen bent geweest!

Bekijk de eigen blog van de MRC en ontdek hun #hiddengems

Maak kennis met: het moderne archiefcentrum

Zoals dit? Tweet dit!

#studieblog

#WarwickMRC

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven