Hoe kunnen de Online Cursussen van de Bibliotheek je helpen bij je studie en opdrachten?

Inmiddels (einde semester 1) ben je waarschijnlijk al bekend met het vinden van je weg in de Bibliotheek, of het nu gaat om het fysieke gebouw of de online catalogus van de Bibliotheek. Maar wist je dat de Bibliotheek een eigen collectie online cursussen heeft? Deze zijn ontworpen om studenten uit te rusten met belangrijke studievaardigheden, zoals onderzoek doen voor hun opdrachten, boeiende presentaties maken of weten hoe ze op de juiste manier moeten verwijzen. Om deze reden kunnen ze een waardevolle hulpbron zijn bij het plannen van je essays en opdrachten.

De Library Online Courses zijn Moodle-cursussen die het hele jaar door beschikbaar zijn en open staan ​​voor alle Warwick-studenten. Zodra u uw Warwick ID heeft ontvangen, wordt u automatisch ingeschreven en heeft u op elk gewenst moment op afstand toegang tot de cursusinhoud. In tegenstelling tot de meeste online modules die deel uitmaken van je cursus en die specifieke deadlines hebben, kun je het cursusmateriaal van de bibliotheek in je eigen tempo doornemen. Dit betekent dat als je een uur vrij hebt om te vullen tijdens een regenachtige middag, dat misschien genoeg is om de basisprincipes van refereren onder de knie te krijgen. Of u kunt er net zo goed voor kiezen om door het cursusmateriaal te bladeren en alleen die secties en activiteiten te openen die op een bepaald moment voor u relevant zijn. Het belangrijkste is dat je de online cursussen van de bibliotheek op elk moment tijdens je studie opnieuw kunt bezoeken voor een opfriscursus. Terugkomend op de vraag in de titel: Hoe kunnen de Online Cursussen van de Bibliotheek je helpen bij je studie/opdrachten? het komt allemaal neer op inzicht in welke kennis en studievaardigheden je kunt opdoen door deze cursussen te volgen. Om deze reden zal ik u een korte beschrijving geven van drie van de meest populaire online cursussen van de bibliotheek en de specifieke studievaardigheden benadrukken die u van elk van deze kunt verwachten. (De volgorde is willekeurig, dus welke vakken je volgt en in welke volgorde is geheel naar eigen inzicht) .

Plagiaat begrijpen en hoe je het kunt vermijden

How can the Library’s Online Courses help you with your study and assignments?

Plagiaat is een van die enge woorden die universiteitsstudenten terugkerende nachtmerries kunnen bezorgen, vooral vóór de deadline van een opdracht. Dit hoeft niet het geval te zijn: hoewel plagiaat een zeer ernstig academisch misdrijf is, is het gemakkelijk om het te vermijden door enkele basisprincipes te respecteren. "Plagiaat vermijden" is ontwikkeld als een snelle, toegankelijke en vriendelijke introductie tot het onderwerp plagiaat. De cursus biedt een overzicht van de verschillende soorten plagiaat (bijv. opzettelijk, onopzettelijk, zelfplagiaat, enz.), samen met relevante case-studies en nuttig advies over hoe dit te vermijden. Als u de laatste quiz met een goede score haalt, ontvangt u ook een certificaat, waarmee u aantoont dat u de cursus met succes hebt voltooid (mogelijk heeft uw afdeling een certificaat nodig). "Plagiaat vermijden" is misschien wel de meest populaire en essentiële van alle Library Online Cursussen, dus aarzel niet om deze cursus eens te bekijken als je dat nog niet hebt gedaan.

Beheers de basisprincipes van verwijzen met "Inleiding tot verwijzen"

How can the Library’s Online Courses help you with your study and assignments?

Het vermijden van plagiaat en het schrijven van academische papers van goede kwaliteit wordt veel gemakkelijker als je eenmaal leert correct te verwijzen. Zoals de naam al zegt, legt de cursus 'Inleiding tot refereren' uit wat refereren is en leidt het je door enkele basisprincipes van refereren. Een ander deel van de cursus behandelt de structuur van verwijzingen en hoe deze enigszins kan variëren, afhankelijk van het type bron waarnaar u verwijst: gedrukt boek, website, video, enz. U kunt aan het einde een korte quiz doen om te testen wat u hebt geleerd, of controleer uw begrip door middel van scenario's.

Verbeter je onderzoeksvaardigheden met "Research for Assignments"

How can the Library’s Online Courses help you with your study and assignments?

Goede onderzoeksvaardigheden zijn je (niet zo) geheime wapen als het gaat om het schrijven van succesvolle papers. Als je begint met het plannen van je opdrachten, zul je waarschijnlijk merken dat je breder moet lezen en bronnen moet zoeken die niet in je leeslijsten staan. "Onderzoek naar opdrachten" kan u helpen grip te krijgen op hoe en waar u relevante bronnen over uw interessegebied kunt vinden. Als je meer wilt weten over het onderzoeken van een academische database, het maken van effectieve zoekstrategieën of wat telt als een 'wetenschappelijke' bron, dan is deze cursus een geweldige plek om te beginnen.

En nog wat laatste tips...

Als je een van de bovenstaande cursussen nuttig hebt gevonden, raad ik je aan om de andere Moodle-cursussen van de bibliotheek te verkennen, zoals 'Mindful Library' (mindfulness-cursus) of 'Effectieve visuele presentaties maken'. Wees ook niet verlegen om een ​​cursusonderdeel of zelfs een hele cursus te herhalen als u vindt dat bepaalde informatie niet duidelijk is. Vergeet ten slotte niet dat er altijd hulp beschikbaar is. Veel Library Online-cursussen bevatten aan het eind een 'meer informatie'-sectie - hier kunt u informatie vinden over aanvullende hulp en ondersteuning die beschikbaar is op de hele universiteit. Je kunt de Bibliotheek altijd mailen met je vragen of contact opnemen met je Academic Support Librarian.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven