Hoe vindt u officiële publicaties voor uw essay of proefschrift?

Heeft u ooit willen weten wat er wordt gezegd over een belangrijke kwestie in het parlement, of dat er binnenkort een nieuw wetsvoorstel wordt aangenomen? In de post van vandaag leest u hoe u op de hoogte blijft van parlementaire informatie

Op de hoogte blijven van Kamerinformatie!

Of je nu van politici houdt of ze haat, het is handig om op de hoogte te blijven van wat er in het Parlement wordt gezegd en de rapporten die worden gepubliceerd. Het Lagerhuis en het Hogerhuis debatteren over een enorm scala aan onderwerpen in binnen- en buitenland, en de commissies van beide Kamers nemen wetsvoorstellen onder de loep, stellen rapporten op over controversiële onderwerpen en spreken organisaties en bedrijven aan. De website van het Parlement is een uitstekende bron van gezaghebbende actuele informatie, maar het kan heel moeilijk zijn om precies te vinden wat u zoekt. Het nieuws en de snelkoppelingen op de startpagina zijn uitstekend, maar het gebruik van het zoekvak kan je gek maken!

Ik raad aan om op deze website te bladeren via de links bovenaan de pagina, met name Parlementaire Zaken . Dit leidt u naar Hansard, het officiële verslag van de debatten in beide kamers, en ook verslagen van commissies en het aan hen voorgelegde bewijsmateriaal.

Er is echter zelfs meer dan je zou verwachten als je de website dieper verkent. Voor echt onpartijdige informatie over controversiële wetsvoorstellen en actuele onderwerpen kunt u de Research Briefings raadplegen die zijn gepubliceerd door onderzoeksmedewerkers in de bibliotheken van het House of Commons en House of Lords. Ze zijn goed verborgen in Parlementaire Zaken en Onderzoekspublicaties, maar ze zijn een goede manier om op de hoogte te blijven van wetgeving en overheidsbeleid. Onafhankelijke experts in dienst van het Parlement geven deze briefings aan parlementsleden van alle partijen, zodat u erop kunt vertrouwen dat ze onpartijdig zijn. Ze kunnen de laatste statistieken over verkeersongevallen of armoede in het VK verstrekken, ernstige problemen bespreken of de voortgang van een belangrijk wetsvoorstel uitleggen, met links naar officiële documenten, debatten over het wetsvoorstel en onofficiële opmerkingen voor en tegen de maatregel.

Nog een tip: als u zich aanmeldt bij Public Information Online via de Warwick Library-website, kunt u parlementaire publicaties over elk onderwerp uitgebreider vinden dan met Google! Deze database biedt ook debatten en publicaties van het Schotse parlement en de gedeconcentreerde Assemblies van Wales en Noord-Ierland. Zoals de meeste bibliotheekdatabases, stelt deze u in staat om op trefwoord te zoeken naar documenten en rapporten over elk onderwerp zonder overweldigd te worden door te veel irrelevante resultaten. Het is altijd goed om de optie Geavanceerd zoeken te gebruiken en de zoekopdracht op verschillende manieren te filteren. U wilt bijvoorbeeld materiaal vinden binnen een bepaald datumbereik, of het materiaal van een bepaald parlement of een bepaalde vergadering specificeren.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven