Hoe installeer je een VPN op je Smart TV

Als je weet wat een VPN is, dan zou je ook weten dat het kan worden gebruikt om geo-locked inhoud te streamen. U kunt dus elke video, film of serie bekijken die u leuk vindt, zelfs als deze niet beschikbaar is in uw land.

Een VPN gebruiken op je smartphone of pc is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de app te downloaden en te installeren en verbinding te maken. Het kan echter een beetje lastig zijn om het op een smart-tv te gebruiken. Er zijn twee manieren waarop u een VPN op uw Smart TV kunt installeren en gebruiken.

In dit bericht geven we je een complete installatiehandleiding, zodat je de methode kunt kiezen die het beste bij je past.

Let op: Een Smart TV is anders dan een Android TV. Op een Android TV download en installeer je de VPN-app gewoon vanuit de play store, net als op je telefoon.

VPN instellen met een virtuele router

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om je smart-tv te verbinden met een VPN. U kunt de VPN eenvoudig installeren en uitvoeren op uw Windows-pc of Mac, een Wi-Fi-hotspot maken en uw smart-tv met die hotspot verbinden.

De hotspot deelt nu je VPN-verbinding met je smart-tv. Deze methode werkt het beste als uw router een 5GHz-band heeft. Als het alleen een 2,4 GHz-band gebruikt, kan het delen van de verbinding met andere apparaten de verbindingssnelheid vertragen.

De stappen voor het maken van een Wi-Fi-hotspot kunnen verschillen voor verschillende apparaten en besturingssystemen. Volg deze stappen om een ​​wifi-hotspot op uw apparaat te maken:

1. Voor Windows 10 en 11

 • Ga naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspot.
 • Schakel ' Mobiele hotspot ' in.
 • Selecteer Wi-Fi bij de optie "Mijn internetverbinding delen vanaf" .
 • Kies Wi-Fi of Bluetooth bij de optie " Delen via ". We raden wifi aan voor een snellere verbinding.
 • Bewerk uw wifi-naam en wachtwoord in het gedeelte 'Eigenschappen' .

2. Op Apple's Mac-apparaten

 • Selecteer " Systeemvoorkeuren " in de bovenste menubalk.
 • Klik op " Delen ".
 • Klik op Internet Sharing en vink het vakje " Wi-Fi " aan.
 • Er verschijnt een pop-upmenu op het scherm, klik op " Start ".

Een VPN op uw router installeren

Een andere benadering is om een ​​VPN in te stellen met je router. Elk apparaat dat op die router is aangesloten, maakt nu gebruik van de VPN , inclusief je smart-tv. Het is een wat ingewikkelder proces, maar het is een alles-in-één oplossing voor het beveiligen van uw hele huishoudelijke netwerk.

Voordat u met deze stap begint, moet u de compatibiliteit van uw router controleren. Niet alle routers ondersteunen een VPN en sommige routers ondersteunen alleen specifieke VPN's. Als uw router niet VPN-compatibel is, kan het forceren van een installatie deze onherstelbaar beschadigen. Raadpleeg de handleiding van uw router of de productwebsite om er zeker van te zijn.

Je kunt deze stappen volgen om succesvol een VPN op onze router te installeren:

 • U kunt uw IP-adres achterhalen via de opdrachtprompt in Windows.
 • Open 'cmd' en typ " IPCONFIG "
 • Uw IP-adres wordt vermeld onder de sectie " Standaardgateway "
 • Ga op Mac naar Systeemvoorkeuren > Netwerk > Wi-Fi > Geavanceerd > TCP/IP .
 • Ga met uw browser naar het IP-adres. Het zou de configuratie-interface van uw router moeten openen.
 • De gebruikersnaam en het wachtwoord staan ​​meestal onderaan uw router of in de handleiding.
 • In de instellingen zou er een VPN-optie moeten zijn. Soms staat het onder de optie geavanceerde instellingen .
 • Ga naar de VPN Client- optie. Kies niet voor de VPN Server-optie . Het is een aparte optie voor het hosten van een VPN-service in plaats van er verbinding mee te maken.
 • Voer de instellingen in die door uw VPN-client zijn verstrekt. U kunt naar de website van uw VPN-provider gaan en hun routerinstellingen vinden.
 • Sommige VPN-providers sturen u ook een OpenVPN-configuratiebestand zodra u zich abonneert. U kunt dit bestand eenvoudig uploaden, in plaats van de gegevens handmatig in te vullen.
 • Nu zal elk apparaat dat op uw router is aangesloten, de VPN gebruiken.

Waarom heb je een VPN nodig?

Naast het feit dat u geo-beperkte inhoud kunt streamen, heeft een VPN veel voordelen die uw dagelijkse browse-ervaring kunnen verbeteren.

Door een VPN te gebruiken, kunt u veilig browsen. Het biedt end-to-end-codering, zodat uw online activiteiten en persoonlijke gegevens geheim blijven. Vooral als u verbonden bent met een openbaar netwerk, zoals in een bibliotheek, openbaar vervoer, restaurant of universiteit, worden uw online activiteiten blootgesteld aan potentiële hackers en stalkers.

Een VPN beschermt u ook tegen bandbreedtebeperking. U zult merken dat uw verbindingssnelheid tijdens bepaalde uren van de dag keldert. Dit komt omdat uw ISP het opzettelijk vertraagt ​​om netwerkcongestie te voorkomen.

Beperken kan frustrerend zijn. Je bent content aan het downloaden of een film aan het streamen en plotseling daalt je snelheid, ook al betaal je elke maand een flink bedrag aan je ISP.

Wanneer u echter een VPN gebruikt, worden uw online activiteiten, inclusief uw IP op het netwerk, verborgen voor de ISP. Ze kunnen uw snelheid dus niet verminderen of vertragen. Je bent praktisch onzichtbaar voor hen.

Het opsommen

Het gebruik van een premium VPN zal uw surfervaring op internet altijd verbeteren. Als u onze gids voor het installeren van een VPN op uw smart-tv volgt, kunt u eenvoudig inhoud uit elke regio streamen, of het nu op Netflix, Prime of een andere site is.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven