Iemand lokaliseren met behulp van GPS-technologie

Mensen volgen anderen meestal op mobiel of telefoonnummer om iemand op te sporen. Hoewel dit soort GPS-technologie perfect is voor alledaagse situaties, werkt het niet als u iets effectiever en geavanceerder nodig heeft.

Om iemand te volgen met behulp van GPS-technologie, zijn er verschillende methoden voor u beschikbaar. Een methode is door het gebruik van triangulatie van mobiele telefoons, terwijl een andere manier is via een apparaat dat een GPS-tracker wordt genoemd. Beide apparaten volgen de locatie van de andere persoon ten opzichte van uw eigen positie.

Hoe u uw weg kunt vinden met behulp van GPS-locatietracking

De eerste stap bij het volgen van iemand met een GPS-apparaat of de hulp van een mobiele telefoon is toegang krijgen tot hun telefoonnummer. Zodra u deze informatie van hen hebt verkregen, vraagt ​​u hen een sms-bericht te sturen vanaf hun mobiele apparaat met een trefwoord dat alleen u kent. Je kunt bijvoorbeeld een sms-bericht sturen met het woord 'wombat' erin.

Zodra u dit sms-bericht hebt ontvangen, volgt u nu de persoon met uw GPS-volgapparaat of via hun mobiele serviceprovider. Als ze de trackingservice van een mobiele telefoonmaatschappij gebruiken, zijn er meestal geen kosten in rekening gebracht zolang de nummers binnen hun eigen netwerk worden gevolgd (u moet eerst contact met hen opnemen om zeker te zijn). Als ze echter buiten hun normale rapportagegebied traceren, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor die services, afhankelijk van hoeveel aanvullende informatie wordt verstrekt en welk bedrijf deze services levert.

GPS-trackers kunnen daarentegen iemand volgen op mobiel nummer dat gegevens deelt via vrijwel elke serviceprovider voor mobiele telefoons. Deze apparaten kunnen bij veel warenhuizen worden gekocht en vereisen geen contract of maandelijks bedrag; in plaats daarvan rapporteren ze eenvoudig hun locatie aan u op basis van de GPS-coördinaten die ze ontvangen. Dit werkt mogelijk alleen binnen de Verenigde Staten, afhankelijk van waar u ze koopt.

Iemand lokaliseren door spionage-apps te gebruiken

Spionage-apps kunnen ook worden gebruikt om iemand te lokaliseren met behulp van GPS-technologie. Deze worden vaak gebruikt in combinatie met sociale-mediaplatforms, maar ze werken voor elk apparaat dat verbinding maakt met internet of een mobiele verbinding heeft. Een nadeel is dat je toegang nodig hebt tot de online accounts van het doelwit om ze te gebruiken, wat je positie kan verraden als ze niet al weten dat hun account wordt gecontroleerd.

Er is een toename van locatiegebaseerde services die recentelijk zijn ontworpen om afbeeldingen en video's te delen via persoonlijke accounts op verschillende sociale-mediaplatforms, waaronder SnapChat, Instagram, Facebook enz. Deze toepassingen vereisen meestal dat de ene gebruiker een andere gebruiker zijn huidige locatie of foto/video stuurt binnen specifieke geografische grenzen (dwz "binnen 5 mijl"), zodat het kan worden gebruikt als een expliciete locatiemarkering.

Locatiegebaseerde applicaties zijn zo ontworpen dat de gebruiker het verzoek moet accepteren door applicaties toegang te geven tot hun geolocatiegegevens, of dit te vermelden wanneer daarom wordt gevraagd (bijv. "Sta toe dat SnapChat uw huidige locatie gebruikt?").

Laatste gedachten

Kortom, GPS- technologie en zijn locatiegebaseerde toepassingen zijn een hoofdbestanddeel van ons dagelijks leven geworden. Door te onderzoeken hoe het werkt, wordt niet alleen inzicht gegeven in de potentiële voordelen van dergelijke technologieën, maar worden ook enkele van hun inherente risico's blootgelegd. Nu er elke dag nieuwe locatiebewuste mobiele apps beschikbaar komen, moeten wij als gebruikers weten wat we toegang geven tot onze geolocatiegegevens. De manier waarop we ons aanmelden vereist een zorgvuldige afweging tussen de potentiële voordelen en risico's van het gebruik van GPS-technologie . Als onderzoekers, ontwikkelaars, uitvinders en gebruikers is het belangrijk voor ons om te begrijpen wat deze technologieën kunnen doen - en ook waar ze tekortschieten.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven