Hoe om te gaan met je postdoctorale stress

Postdoctorale stress, ook wel bekend als de plaag van de lente, manifesteert zich wanneer inktpotten en printercartridges bijna leeg zijn, wanneer de spanningen hoog zijn en essays bijna klaar zijn ... Door Eric Baron.

Sommige studenten proberen door te laden, een nacht slaap door te geven en een barricade op te bouwen in de bibliotheek, of een extra espresso shot in de filterkoffie te gooien. Maar laat jij dat niet zijn!

Blijf gefocust en gezond terwijl je schrijft en begin na te denken over wat je gaat doen met die zuurverdiende graad.

Wees een tijd heer

Alleen omdat je niet echt uit Gallifrey komt, wil nog niet zeggen dat je de tijd niet kunt beheren. Maak een dagelijks plan en houd het bij, hetzij op uw smartphone of in een speciale organizer , beter bekend als de notebook.

Kalender en timers zijn misschien niet zo geavanceerd als de TARDIS, maar ze helpen je deadlines te onthouden, drukke schema's te beheren en je activiteiten te time-boxen. Een tijdslimiet stellen aan opdrachten is een handige truc om jezelf te motiveren en te kijken of je nauwkeurig kunt inschatten hoeveel tijd je per taak nodig hebt.

Theoretiseer niet alleen over je scriptie

Hopelijk heb je dit al uitgestippeld. En als je dat nog niet hebt gedaan, is er altijd nog volgend jaar! Maar door je scriptie stevig neer te zetten, help je de rest van je essay richting te geven. Je vermijdt de belasting van onnodig herschrijven en mogelijk het uittrekken van het grootste deel van je haar (en dat je moet wachten tot de volgende lente voordat het teruggroeit).

Doe echter al voor de scriptie wat vooronderzoek en brainstorm. Dit kunnen tijdschriftartikelen zijn die online zijn gevonden, boeken in de Warwick-bibliotheek of proefschriften die zijn geschreven door eerdere studenten. Je zult Guttenberg opnieuw respecteren en je afvragen waarom internet zo slim is.

Denk na over wat belangrijk is

Waarom ben je in de eerste plaats naar de Universiteit van Warwick gekomen? We hebben allemaal een andere balans tussen werk en privé, eisen van onze tijd binnen en buiten onze studie. Het is belangrijk om af en toe te stoppen en na te denken over wat belangrijk is. Het kan veranderen of het kan hetzelfde blijven. Maar door er alleen maar aan te denken, kunt u zich ontspannen, gefocust en op het goede spoor voelen.

En als al het andere faalt, onthoud dan dat je rijk zult worden...

in middelen terwijl hier in Warwick! Profiteer van bibliotheekpersoneel, postdoctorale bronnen en andere tips voor het beheren van uw proefschrift.

Nu ik de eerste paar tips voor het verlichten van stress heb gegeven, geef me de jouwe! Vertel ons hoe u zich ontspant en gefocust blijft wanneer de deadline nadert.

Afbeelding: Tardis/AntToeKnee Lacey/CC-BY 2.0

Zoals dit? Tweet dit!

#DissertatieStation

#studyhappy

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven