Kirby volgt een cursus met uw bibliotheek online!

Om een ​​voorsprong te nemen in het voorjaar, zijn onderzoeksspel te verbeteren en meer te weten te komen over bibliotheekbronnen, heeft Kirby (de studiegelukkige pinguïn van de bibliotheek) de verzameling gratis online cursussen van de bibliotheek verkend. Lees zijn verhaal (verteld door Emma Brown – Academic Support)

De bibliotheek leek een enorme plaats voor een 5 inch lange pinguïn. Vol boeken en e-bronnen begreep Kirby vaag hoe hij de bibliotheek moest gebruiken, maar hij wist dat hij er meer uit kon halen om zijn opdrachten te verbeteren. Terwijl hij op de homepage van de bibliotheekwebsite bladerde, zag Kirby een nieuwe sectie genaamd 'Your Library Online' die hij nog niet eerder had gezien. Hij wilde meer weten...

Kirby sprak met Richard, een vriendelijke bibliothecaris voor academische ondersteuning, die uitlegde dat 'Your Library Online' een verzameling gratis online cursussen is, ontworpen om studenten te ondersteunen bij hun studie en bij het gebruik van de bibliotheek. Richard raadde Kirby aan om eerst eens Get WISe te bekijken.

Dus Kirby probeerde het. De cursus leerde hem over alle verschillende soorten bibliotheekbronnen die voor hem beschikbaar waren en hoe hij toegang kon krijgen. Na het volgen van de cursus voelde Kirby zich veel zekerder over de 'knowhow' van zijn bibliotheek en kon hij een selectie van nuttig materiaal vinden voor zijn opdracht...

Kirby Takes a Course with Your Library Online!
Richard introduceert Kirby om WISe te krijgen

Vervolgens wilde Kirby begrijpen hoe hij de materialen die hij had ingekocht op de juiste manier kon gebruiken. Hij besloot een rustig plekje in de bibliotheek te zoeken en te leren hoe plagiaat te voorkomen bij een kopje koffie met behulp van de PlagiarWISe-cursus.

Kirby Takes a Course with Your Library Online!
Kirby bezoekt PlagiarWise met een kopje koffie

Nu hij de beste bronnen had gevonden en er zeker van was ze zonder plagiaat te gebruiken, wilde Kirby meer weten over het verwijzen naar de materialen die hij in zijn opdracht had gebruikt. Hij ontdekte de RefWISe-cursus die hem hielp meer te begrijpen over het belang van refereren en wanneer het nodig is.

Kirby kwam er ook achter dat de bibliotheek workshops organiseert om te helpen bij het verwijzen, en ging bij een ervan langs. Het was zo goed dat hij een snelkoppeling naar de 'What's On'-agenda van de bibliotheek aan zijn telefoon toevoegde, zodat hij gemakkelijk kon zien wat er nog meer in de bibliotheek gebeurde.

Kirby Takes a Course with Your Library Online!
Kirby in de bibliotheek Trainingsruimte kijkt naar de RefWISe-presentatie.

Voor een deel van zijn opdracht werd Kirby gevraagd om zijn werk als presentatie voor de klas te houden. Omdat hij zich hier nogal nerveus over voelde, volgde hij de cursus Present WISe om hem te helpen een effectieve presentatie te maken. Na afloop voelde Kirby zich super zeker van zijn presentatievaardigheden.

Kirby Takes a Course with Your Library Online!
Kirby pronkt met zijn nieuw gevonden zelfvertrouwen terwijl hij zijn werk aan de klas presenteert .

Eindelijk, na al zijn harde werk, wilde Kirby tot rust komen. Hij spotte de cursus Mindful Library op Your Library Online en ging op zoek naar inspiratie. Hij besloot om stressverlichtende yoga te proberen. Hij ontdekte dat hij uitzonderlijk was in Shavasana (liggend op zijn rug), hoewel hij Sirsasana (de hoofdstand) veel uitdagender vond (zijn vrienden in de bibliotheek moesten improviseren met paperclips, maar kunnen bevestigen dat er geen stressspeelgoed werd geschaad bij het maken van deze blog na)!…

Kirby Takes a Course with Your Library Online!
Kirby doet stressverlichtende yoga.

Kirby vroeg ons om zijn verhaal te delen, en te zeggen dat als je denkt dat een van deze cursussen ook jouw leerproces ten goede kan komen, om een ​​kijkje te nemen in Your Library Online! Je vindt alle cursussen op Kirby's reis en nog veel meer.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven