Nieuw jaar, nieuwe start: 5 manieren om je studie een kickstart te geven

We hebben allemaal goede bedoelingen aan het begin van het jaar, maar op de een of andere manier lijken we altijd terug te vallen in oude gewoonten. Maar hier komt nog een kans voor een nieuwe start; dus hier is hoe je je schone lei weer kunt omarmen, zodat je hem kunt vullen met minder krabbels en allerlei productieve krabbels ... Door Lillie Almond

Krijg een dagboek

Als je er nog geen hebt, koop er dan een in je leven. Papier is zoveel aangenamer dan digitaal; je kunt de dingen die je hebt gedaan opkrabbelen en je kunt fysiek je jaar voor je zien liggen. Bedenk met uw agenda doelen voor het hele jaar - misschien een datum waarop u een bepaald bedrag van uw proefschrift wilt laten afmaken? Voeg de opwindende dingen, de datums van het gezelschap enz. toe, samen met de belangrijke dingen om je vanaf het begin op het goede spoor te houden en om de dingen in perspectief te houden.

Maak jezelf opnieuw vertrouwd met het leven van de universiteit

Vergeet je een beetje hoe de universiteit werkt als je lang weg bent geweest? Dit heeft een desoriënterend effect op je toch al hectische jaar. Neem de tijd om weer op gang te komen – stel uw slaappatroon bijvoorbeeld weer in op normale werkuren. Je moet ook van deze gelegenheid gebruik maken om die dingen te leren kennen die je het afgelopen schooljaar misschien over het hoofd hebt gezien, zoals je belangrijke lokale gebieden (ahem, bibliotheek), zodat je niet in paniek raakt als je ze echt nodig hebt.

Ppp-een vaardigheid oppikken

Een van de geweldige dingen van studeren aan de universiteit is de oneindige reeks vaardigheden die je naast je studie kunt ontwikkelen. Bekijk de workshops van IT Services en Student Careers and Skills; de selectie is breed en de meeste cursussen zijn gratis om bij te wonen en eraan deel te nemen. Ze zijn interessant om toe te voegen aan je cv, terwijl je academische en niet-academische vaardigheden ontwikkelt die je anders misschien over het hoofd zou zien.

Profiteer optimaal van het aanbod

Maar al te vaak eindigen we iets, om ons te realiseren dat er eigenlijk een superhandige tool is die ons zoveel tijd had kunnen besparen. Zorg ervoor dat u optimaal gebruik maakt van de beschikbare middelen, faciliteiten en hulp. Verken de verborgen juweeltjes in het MRC of blijf op de Study Blog kijken voor insidergeheimen over studietools waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Wees positief!

Onthoud dat met een positieve houding naar binnen gaan, echt het halve werk is. Het is oneindig razend als mensen je zeggen: "Je haalt het nooit met zo'n houding!" Toch is er geen rook zonder vuur. Maak er een punt van om eventuele negatieve gevoelens over het komende jaar met een vriend te bespreken. Bespreek wat je denkt dat uitdagend zal zijn, waar je jezelf wilt zien, wat je wilt hebben bereikt, tegen het einde van dit studiejaar. Kijk of je vrienden je kunnen adviseren over alles waar je je zorgen over maakt. Zo niet, dan zijn docenten behulpzaam en ervaren met vrijwel alles waar je met hen over zou willen praten. Als je dat allemaal hebt opgeruimd, kun je met frisse ogen en een mooi beetje optimisme vooruitkijken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje!

Afbeelding: Gelukkig nieuwjaar, iedereen!/hehaden/CC BY-NC 2.0

Zoals dit? Tweet dit!

#studieblog

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven