Geen categorie

Geobsedeerd door flashcards? Probeer deze app

Flash-kaarten zijn geweldig. Ze zijn snel en gemakkelijk, perfect om uw kennis te testen en u te helpen informatie te onthouden. Dus hier is het goede nieuws: nu kan uw smartphone u helpen. Hier is hoe…

Heb je ooit flashcards gebruikt om je te helpen herzien?

Traditionele flash-kaarten omvatten het schrijven van een cue op de ene kant van een kaart en de informatie die u wilt onthouden van de andere kant. Ze kunnen op verschillende manieren nuttig zijn voor herziening. Ze bevorderen actief herinneren, waarbij hard werken om informatie te onthouden het in het langetermijngeheugen daadwerkelijk versterkt. Door informatie op de achterkant van een indexkaart te plaatsen, wordt u gedwongen deze samen te vatten, en dit helpt zowel bij het begrijpen als bij het onthouden. Toen ik Spaans aan het leren was, pakte ik elke ochtend een heleboel woordenschatkaarten toen ik op weg was naar mijn werk op de Tube. Dit heeft me echt geholpen om mijn leesvaardigheid te verbeteren. Bovendien, omdat je diagrammen en afbeeldingen als aanwijzingen kunt gebruiken, kunnen flashcards een zeer effectief hulpmiddel zijn voor visuele studenten.

StudyBlue is een gratis app voor Android die (het grootste deel van) de moeite neemt om flash-kaarten te maken en ze nog draagbaarder maakt. Het is heel eenvoudig om uw eigen kaarten rechtstreeks op uw telefoon te maken. U kunt snel afbeeldingen toevoegen om uw kaarten gedenkwaardiger te maken. Je haalt deze uit je galerij of plaatst ze rechtstreeks vanaf de camera van je smartphone. U kunt snel een foto maken van diagrammen of afbeeldingen in uw aantekeningen.

Kijk, we hebben het uitgeprobeerd met onze pinguïnmascotte, Kirby:

Geobsedeerd door flashcards? Probeer deze app

Als je eenmaal een set kaarten voor je module hebt gemaakt, kun je zelf beginnen met testen. Er is een heel scala aan mogelijkheden. U kunt kiezen uit waar/onwaar, meerkeuze, opvulling van gaten of een combinatie van verschillende vraagtypes.

Geobsedeerd door flashcards? Probeer deze app

Study Blue houdt je voortgang bij en helpt je je te concentreren op die gebieden waar je meer moet doen. Het geeft je zelfs een schouderklopje als je de vragen goed hebt!

Geobsedeerd door flashcards? Probeer deze app

Het beste van alles is dat als je je kaarten hebt geschreven, je ze gemakkelijk met vrienden kunt delen om de revisiewerklast te spreiden.

Download StudyBlue op je Android of iPhone. Laat ons weten hoe je ermee omgaat in de comments!

Afbeeldingsbron: Pixabay

Zoals dit? Tweet dit!

#studieblog

Categorie: Geen categorie

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven