"Psychologie van informatie" naar "We zijn informívoros"

Deze blog heeft een eigenaardig traject gevolgd. Het begon als een poging om psychologie naar de professionals van de informatie te brengen, rekening houdend met verschillende niveaus van relevantie (marketing, communicatie, ...). Ik ga door met de nadruk op kritisch denken bij het zoeken en evalueren van informatie, terwijl ik onderzoek doe naar kwesties die verband houden met de manier waarop mensen informatie delen. Tegelijkertijd was het bedoeld als een uitstalraam voor de meer nieuwe en relevante wetenschappelijke studies op het gebied van cognitieve psychologie.

Zoals je kunt zien, was het een reis vol avonturen. Zozeer zelfs dat de titel "Psychologie van informatie" tekort is geschoten. En is dat de blog heeft gegeven passen in de inhoud die alleen een zeer lakse, kan worden beschouwd als gerelateerd aan cognitieve psychologie. Daarom is de tijd gekomen om een ​​grote kleine verandering door te voeren: de blog verandert van naam, om We are Informívoros te worden.

De nieuwe naam is minder flitsend dan de Psychology of information, maar heeft twee voordelen:

In de eerste plaats, en zoals ik hierboven al zei, doet de nieuwe naam meer recht aan de inhoud van de blog, aangezien niet alle berichten waren gewijd aan thema's die verband houden met psychologie in strikte zin.

In de tweede plaats zal ik je in staat stellen om onderwerpen gemeenschappelijk te houden, sommige te versterken (zoals kritisch denken), maar er een paar toe te voegen waar ik ook gepassioneerd over ben, zoals evolutionaire psychologie of neurowetenschappen.

Op deze manier werd We are Informívoros officieel gelanceerd, voor zover ik weet, als de eerste blog gewijd aan psychologie, sociologie en de kritiek van de informatie (en iets meer).

En is dat de term informívoro (toegeschreven aan Gerorge A. Miller), bedoeld is om een ​​organisme te karakteriseren dat informatie consumeert. En hoewel het misschien een beperkt beeld is van wat een persoon is, kan er geen twijfel bestaan ​​over het belang van informatie in ons leven.

Dus bedankt voor uw aandacht. Ik hoop dat je geniet van deze nieuwe fase.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven