Top 4 tips om je studie te regelen als je ziek bent

Ziek zijn is absoluut het ergste! Van een vervelende loopneus, koorts tot zelfs vermoeidheid, het kan ontzettend moeilijk zijn om de motivatie te vinden om te studeren! Het kan zelfs frustrerend zijn, want er kan een lijst zijn met dingen die gedaan moeten worden en toch kan het vinden van de energie ervoor zijn als het zoeken naar een speld in een hooiberg! Maar wees niet bang, want deze gids helpt je om een ​​beetje productief te zijn terwijl je herstelt! Zoals altijd is deze gids bedoeld voor diegenen die een academisch onderwerp bestuderen, ongeacht het niveau ... Door Kayvon Taee

Een plan maken!

Terwijl ik dit schrijf, zit ik momenteel naast een gigantische doos tissues, drink veel thee en maak een takenlijst die realistisch is van wat ik moet doen terwijl ik probeer om beter te worden. Er kunnen echter zelfs momenten zijn dat ik niet weet wat ik prioriteit moet geven, vooral wanneer ik meerdere opdrachten in dezelfde week heb voor verschillende modules (dwz deze week heb ik 3 opdrachten en de timing van mijn griep had niet kunnen zijn meer perfect(!)). Gelukkig heeft de Universiteit van Oxford een tijdmanagementgids uitgebracht die niet alleen mij heeft geholpen, maar ook jou zal helpen! Simpel gezegd, het gaat om categoriseren op belangrijkheid en urgentie . Probeer eerlijk te zijn door hoe dringend/belangrijk een taak werkelijk is, want het kan soms nogal bedrieglijk zijn! Om u een voorbeeld te geven, laten we zeggen dat u over twee maanden examens heeft, maar dat u volgende week drie opdrachten moet inleveren en dat ze allemaal op maandag, woensdag en vrijdag moeten worden ingeleverd. De herziening van het examen zou worden aangeduid als "belangrijk maar niet urgent", maar de opdracht die op maandag moet worden uitgevoerd, staat onder "dringend en belangrijk". Als zodanig zou je ervoor kiezen om de opdracht eerst op maandag af te ronden en vervolgens elke opdracht af te ronden totdat de week voorbij is. Daarna kunt u zich nu concentreren op de herziening van het examen, omdat dit nu "dringend en belangrijk" zou zijn. Het mooie hiervan is dat je zelfs niet-academische taken kunt toevoegen - zelfs zoiets eenvoudigs als het huis schoonmaken! Het kan ontmoedigend zijn om te implementeren, maar ik beloof je dat je toekomstige zelf je zal bedanken!

Top 4 tips on how to manage your studies when you are ill

Neem (vaker) pauzes

Studeren kan gemakkelijk een mentaal uitputtende taak zijn, vooral als de stof moeilijk is. Vooral als ik ziek ben, merk ik dat ik vaker studiepauzes moet nemen als ik ziek ben. Aangezien mijn lichaam gericht is op het bestrijden van elke ziekte die ik heb, wil ik mezelf niet nog meer uitputten door te benadrukken dat ik een concept niet begrijp, omdat stress je een slechter gevoel kan geven! Daarom neem ik elke 30 minuten studie een studiepauze van 15 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe ik me voel). Natuurlijk krijg ik misschien niet zoveel als ik gewoonlijk doe, maar het belangrijkste om op te merken is of je ziek bent! De kans is groot dat je niet zo veel wilt studeren en je wilt concentreren op je herstel! Als het maken van aantekeningen moeilijk is, overweeg dan om een ​​video te bekijken die verband houdt met het onderwerp dat je studeert (opgenomen colleges zijn een bonus!) aangezien dit een veel passievere manier van leren is en je zelfs kunt afleiden van ziek zijn!

Top 4 tips on how to manage your studies when you are ill

Focussen op herstellen

Ik merk dat het heel gemakkelijk is om niet veel te eten/drinken terwijl ik ziek ben, omdat je je er vermoeid door kunt voelen en je eetlust verliest. Het zijn echter tijden als deze waarin gezond zijn vooral belangrijk is! Zorg ervoor dat je de gebruikelijke adviezen van de dokter opvolgt als je griep krijgt: veel vocht, voldoende rust, fruit en groenten inslaan en veel vitamines en mineralen!

Top 4 tips on how to manage your studies when you are ill

Wees niet bang om hulp te vragen

Als je echt ziek bent en geen energie hebt voor opdrachten, raad ik je ten zeerste aan om je te concentreren op het herstellen en te overwegen om naar je huisarts te gaan om een ​​doktersverklaring te krijgen en om uitstel van opdrachten te vragen of om verzachtende omstandigheden voor examens aan te vragen, omdat ze aanpassingen kunnen maken als je bent een borderline-kandidaat. Zorg er ook voor dat je contact opneemt met vrienden die je goede soep en thee willen lenen, evenals morele steun (ik zou niet aanraden om te knuffelen als je ziek bent - ik deed dit een keer en mijn vriend negeerde me totdat ze volledig hersteld waren... ). Vraag ten slotte zelfs de receptie van de bibliotheek om hulp! Soms merk ik dat als ik ziek ben, ik geneigd ben fouten te maken, dus ik vroeg hen om me te helpen een boek te vinden dat ik nodig had als onderdeel van mijn leeslijst en ze waren erg blij om te helpen! Het zijn echt vriendelijke mensen! Wat dat betreft kan ik maar beter weer volledig herstellen door voldoende te rusten en te drinken, dus tot de volgende keer! Cheerio!

Top 4 tips on how to manage your studies when you are ill

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven