Snoep of je leven? 10 keuzes om je te helpen je angsten onder ogen te zien

Heb je genoeg van zombies of verpleegsterskostuums en enge films? Dracula en Frankenstein al gelezen? Halloween is hier, dus we dachten dat we je een andere manier zouden geven om het te vieren door onze beste bibliotheekkeuzes te delen om je te helpen je angsten onder ogen te zien ... Door Oriane Boulay

1. Atychifobie (angst om te falen)

Laten we beginnen met een klassieke studentenangst: Atychiphobia, oftewel het studentenbedriegersyndroom! Handen omhoog als je ooit het gevoel hebt gehad dat iedereen slimmer was dan jij? Faalangst is een veelvoorkomend gevoel onder de studenten. Zozeer zelfs dat er tonnen literatuur over dit onderwerp is gepubliceerd! Neem een ​​kijkje, want het zal je helpen om dingen in perspectief te zien. Een ander ding dat kan helpen, is regelmatig pauzeren om te kalmeren. Waarom zou je de volgende keer dat je in de bibliotheek bent niet deelnemen aan een Study Happy-sessie?

2. Aviofobie (vliegangst)

Statistisch gezien is vliegen de veiligste manier van vervoer, je hebt een grotere kans om aangereden te worden door een bus, bla bla bla... Je hebt het allemaal al eerder gehoord, maar je denkt er nog steeds over na om met je vrienden mee te gaan voor een reis naar Lanzarote in de zomer. Waarom probeer je dit boek niet eens? Vlieg angst weg: je vliegangst overwinnen

3. Latrofobie (angst voor alles wat medisch is)

Maakt bloed je preuts? Ooit een doktersafspraak afgezegd? Ben je een student geneeskunde bang voor je aanstaande OVSE's? Waarom niet oefenen op onze modellen in het BioMed Grid? Je kunt ook iemand in de ogen kijken met een oftalmoscoop (yikes!) en zelfs een stethoscoop gebruiken in onze geïmproviseerde spreekkamer. Denk minder Dr. Frankenstein, meer McDreamy!

4. Cynofobie (angst voor honden)

De beste vrienden van de mens kunnen bijten, maar ze geven ook knuffels! Kom en ontmoet de honden van de liefdadigheidsinstelling Pets As Therapy en dep je stress weg. De lieve PAT-honden zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd en getraind, en ze zijn er om je door je studie heen te helpen. De data worden het hele jaar door beschikbaar gesteld in de bibliotheekkalender.

Trick or Treat? 10 picks to help you face your fears
© Universiteit van Warwick Bibliotheek

5. Glossofobie (angst voor spreken in het openbaar)

Een van de drie grootste angsten in het VK (volgens een YouGov-enquête uit 2014), glossofobie is iets dat ons allemaal raakt. De bibliotheek organiseert het hele collegejaar Prezi-workshops om je te helpen geweldige dia's te ontwerpen, zodat je rustig bent als het jouw beurt is om te presenteren. We bieden ook gedrukte en online begeleiding in onze catalogus.

6. "Thesis-fobie" (angst voor proefschriften)

Klaar voor serieuze academische (academische en enge!) dingen? Met een naam als Een overlevingspakket voor promovendi en hun begeleiders , zal dit boek je helpen de Mount Everest van de academische wereld het hoofd te bieden!

7. Emetofobie (angst voor braaksel)

Een vrij makkelijke om op te lossen. Ik zou aanraden om clubs op zaterdagavond te vermijden en je eraan te herinneren dat de bibliotheek 24/7 open is... Blijf gewoon verborgen op verdieping 5! Natuurlijk wil je misschien om de andere weekdag letten op wat je eet, zodat je fit en gezond kunt blijven.

8. Hexakosioihexekontahexafobie (angst voor het getal 666)

De term is afgeleid van het oude Griekse hexakósioi, "zeshonderd", hexékonta, "zestig", héx, "zes" en phóbos, "angst"; letterlijk "angst voor zeshonderdzesenzestig". Niets meer te zeggen, ik wilde dat jullie het allemaal hardop zouden zeggen.

9. Samhainofobie (angst voor Halloween)

Mijn advies? Zie je angst onder ogen en spring recht in horrorgebied. Je hebt keuze te over, want de bibliotheek heeft alle klassiekers! Hier zijn een paar links om u op weg te helpen: Haunted: een roman met verhalen van Chuck Palahniuk en Night shift van Stephen King.

Trick or Treat? 10 picks to help you face your fears

10. Gerascofobie (angst om op te groeien)

THE BIG ONE: Wat ga je doen als je klaar bent met je studie? Kom naar onze sessies in Term 1 om erachter te komen hoe u de bibliotheekdatabases kunt gebruiken om potentiële werkgevers te zoeken. U kunt ook enkele boeken over het zoeken naar werk in onze catalogus proberen. Of kijk terug en laat u inspireren door Voices of the University - een reeks interviews met degenen die sinds de oprichting aan de universiteit hebben gestudeerd en gewerkt.

Bonus: Coulrofobie (angst voor clowns)

Wie kan je de schuld geven na het incident in Northampton? Het gebeurde net op de weg... Sorry jongens, maar je staat er alleen voor!

Fijne Halloween iedereen! En onthoud, de bibliotheek is er om te helpen (behalve met enge clowns)!

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven