Wat is de meest over het hoofd geziene beschermende uitrusting voor crossmotoren?

Veiligheidsuitrusting voor crossmotoren beschermt je van top tot teen, zodat je zo veilig mogelijk op je crossmotor rijdt. De belangrijkste uitrusting die je nodig hebt, zijn laarzen en de eigenlijke uitrusting, namelijk een broek- en jerseyset, terwijl extra beschermende uitrusting een puur persoonlijke keuze is, of misschien heb je een actuele blessure die een van hen nodig heeft voor verdere ondersteuning maar wordt vaak over het hoofd gezien. Een motorrijder kan nooit helemaal veilig zijn, maar je kunt extra uitrusting toevoegen om je gemoedsrust te bieden tijdens het overstag gaan of op het parcours.

 1. Motorhelm

Omdat je een crash of botsing niet kunt voorkomen, kunnen crossmotorhelmen letsel aan hoofd en hersenen voorkomen of minimaliseren. Motorhelmen verminderen de stoot op het hoofd bij een val, door de impact te verzachten.

 1. Motorhandschoenen

Motorhandschoenen bieden een uitstekende bescherming voor je handen. Tijdens een crash is het eerste menselijke instinct om de val met onze handen te breken. Een goed paar motorhandschoenen beschermt tegen schuren en stoten.

 1. Nekbraces

Nekbraces beperken de beweging van de nek en het hoofd bij een crash en kunnen de impact ook afbuigen naar gebieden zoals de schouders en borst. De beugels voorkomen misschien niet helemaal letsel, maar ze verminderen het risico op levensbedreigende verwondingen.

 1. Kniebraces en -beschermers

Kniebraces behoren tot de uitrusting die de knie beschermt tegen blessures. Ze hebben meestal een solide buitenframe met een scharnier op kniegewrichtniveau. De kniebeschermer biedt volledige kniebescherming en is eenvoudig te bevestigen. Voor extra comfort moet een kniebeschermer goed op uw lichaam worden bevestigd.

 1. Elleboogbeschermers

U zult waarschijnlijk uw ellebogen en handen gebruiken bij het breken van een val. Ellebogen kunnen ook eigenzinnige takken of andere rijders raken, vooral op offroad-paden. Elleboogbeschermers zijn voorzien van pantserplaten voor extra bescherming tijdens het rijden.

 1. Polsbraces

Bedenk hoe u zich van nature schrap zet tijdens een val. De meeste rijders zullen hun handen voor zich neerleggen zodra ze gevaar voelen. Als uw handen het pad of de stoep raken, kunt u een gebroken of overbelaste pols krijgen. Een polsbeschermer stabiliseert uw pols en vermindert de ernst van een blessure aan uw pols.

 1. Niergordels

Een niergordel is een van de veilige manieren om uw nier te beschermen terwijl u op de weg bent met uw motor . Het is een breedband gemaakt van versterkt materiaal en beschermt de vitale organen in het onderlichaam en verbetert tegelijkertijd je houding.

 1. Rugbeschermer

Een rugbeschermer absorbeert energie bij een botsing en spaart uw ribben, ruggengraat en andere organen zoals de milt, nier en lever tegen verwondingen. Een beschermer van de juiste maat past comfortabel onder andere beschermende kleding.

 1. Borstbeschermer

Je kunt een borstbeschermer over of onder je trui of jas dragen voor borstbescherming. Een borstbeschermer beschermt de organen in het lichaamsdeel tegen schokken.

 1. Motor oordopjes

Zelfs met je oor in je helm, worden ze beïnvloed door het geluid van ruisende wind. U kunt oordopjes uit de winkel halen om u te beschermen tegen witte ruis,

 1. Motorbril

U kunt uw zicht verbeteren door een getint vizier te krijgen, omdat het een uitdaging kan zijn om een ​​veiligheidsbril in een helm te dragen. Een motorbril biedt bescherming tegen elementen zoals puin, regen en boomtakken.

 1. Gebitsbeschermers voor motorfietsen kunnen oncomfortabel zijn, maar ze kunnen beschermen tegen afgebroken en afgebroken tanden.
 2. Enkelbraces en enkelsteunen bieden bescherming tegen hyperextensie-gerelateerd letsel.
 3. Sommige renners kiezen ervoor om lang ondergoed te dragen met speciale eigenschappen om weersinvloeden te weerstaan.

Conclusie

Motorrijden is net zo gevaarlijk als elke andere extreme sport. Motorrijden kan opwindend zijn, maar dingen kunnen heel snel veranderen van leuk naar levensbedreigend. De technologie in motorkleding is gevorderd om zowel comfort als veiligheid te bieden. De essentiële versnellingen kunnen uw vitale organen beschermen, zoals uw hoofd, handen, knieën en benen, die direct worden blootgesteld aan rij-elementen.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven