Wat voor gitaar moet een beginner kopen?

Wat voor gitaar moet een beginner kopen?

Je kunt zeker leren op een elektrische gitaar, maar over het algemeen wint akoestische gitaar het elke keer weer. Het is gemakkelijker om goed te klinken, gemakkelijker om te spelen en het is gemakkelijker om te leren. Over het algemeen is het een eenvoudigere ervaring. De beste beginnersgitaar is een akoestische gitaar met stalen snaren.

Wat is de beste maat gitaar voor beginners?

Klassieke gitaren zijn geweldig voor beginners, vooral jongere spelers, omdat ze relatief goedkoop en gemakkelijk te bespelen zijn. Ze zijn goed voor fingerpicking in plaats van akkoorden te tokkelen...

Leeftijd Hoogte (cm) Aanbevolen maat
12 – 15 120 – 165 Klein lichaam - Zie LSPS
15+ 165 + Volledige grootte – Zie LSP

Hoe kies ik de juiste maat gitaar?

De juiste maat wordt het meest nauwkeurig bepaald door de lengte en leeftijd van de speler. Het is ook belangrijk om een ​​gitaar te kiezen die jou of je kind zal inspireren om te spelen. Als ze van rockmuziek houden, kun je het beste voor een elektrische gitaar gaan. Volksmuziek wordt het best gespeeld op een akoestische stalen snaar.

Hoe weet ik welke maat gitaar ik nodig heb?

Als de schaallengte ongeveer 25 inch of hoger (63 cm) is, is het waarschijnlijk een gitaar van volledige grootte. Zelfs als de totale lengte veel langer of korter is dan 38 inch, als de mensuur ongeveer 25 inch of hoger is, is het een gitaar van volledige grootte.

Kunnen je vingers te groot zijn voor gitaar?

Onthoud dat het spelen van gitaar enige oefening vergt. Je zult niet per se in staat zijn om meteen op de "perfecte plek" te komen. Er zijn veel kleine spieren in je hand en je bent waarschijnlijk niet gewend om ze op veel kleine, onafhankelijke manieren te bewegen. Je vingers zijn dus niet te dik om gitaar te spelen.

Hoe kan ik mijn vingers snel dunner maken?

Veranderingen in levensstijl, zoals het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte en het drinken van veel water, kunnen er ook voor zorgen dat uw vingers er dunner uitzien. U kunt oefeningen gebruiken die gericht zijn op de spieren in uw handen om het gebied te versterken terwijl u in het algemeen gewicht verliest.

Hoe lang duurt het voordat je vingers geen pijn meer doen van de gitaar?

Pijn in de vingertoppen is tijdelijk en kan een week of langer aanhouden. Het vereist geen behandeling, hoewel glazuur en verdovende crèmes op korte termijn verlichting kunnen bieden. Maar nogmaals, gewoon gitaar spelen tot je wat eelt hebt opgebouwd, is de beste remedie.

Hoe kan ik gitaar spelen zonder dat mijn vingers pijn doen?

Hier zijn enkele best practices:

  1. Druk niet te hard als u een noot of akkoord aanslaat.
  2. Houd je nagels kort zodat de vingernagels de druk niet absorberen en je vingers belasten.
  3. Begin kort en speel langer en langer naarmate je eelt zich ontwikkelt en je je techniek aanpast om pijn te minimaliseren.

Zullen mijn vingers altijd pijn doen als ik gitaar speel?

Veel nieuwe gitaristen ervaren pijnlijke en pijnlijke vingertoppen in de vroege stadia van het leren van gitaar. Deze pijn komt van het keer op keer inspringen van je huid op harde gitaarsnaren. Onthoud dat deze pijn uiteindelijk zal verdwijnen zodra je eelt hebt opgebouwd.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven