Welke slimme apparaten kunnen uw thuiswerkervaring verbeteren?

Gezien het succes van werken op afstand in de afgelopen anderhalf jaar, is het waarschijnlijk dat een aanzienlijk percentage van de beroepsbevolking thuis zal blijven werken. Er is een aanzienlijke toename van het aanbod van thuiswerkbanen. Van groot tot klein, bedrijven werken hun eigen WFH- en hybride werkmodellen uit. Enquêtes hebben aangetoond dat het grootste deel van de werknemers die tijdens de pandemie thuis werkten, het comfortabeler, productiever en tijdbesparender vonden.

In dit scenario is het een verstandige beslissing om te investeren in een paar slimme apparaten om uw huis om te bouwen tot een slim thuiskantoor, zodat u een meer ontspannen werkomgeving kunt creëren en een betere balans tussen werk en privé kunt bereiken.

Wat zijn slimme apparaten?

Apparaten die u overal kunt bedienen, worden slimme apparaten genoemd. Het zijn elektronische gadgets die verbinding kunnen maken, delen en communiceren met hun gebruikers en andere slimme apparaten. Veelvoorkomende componenten van slimme apparaten zijn:

  1. Een hardwarelaag die een radio bevat die signalen uitzendt.
  2. Een netwerklaag waardoor apparaten met elkaar communiceren.
  3. Een applicatielaag waardoor eindgebruikers opdrachten aanleveren.

Wat is een slimme woning?

Een huis met op internet aangesloten gadgets waarmee apparaten en systemen zoals verlichting en verwarming op afstand kunnen worden bewaakt en bediend, wordt een smart home genoemd. Smart home-technologie, ook wel domotica genoemd, stelt huiseigenaren in staat om slimme apparaten te bedienen via een smart home-app op hun smartphone of andere netwerkapparatuur. Slimme huissystemen en apparaten, die deel uitmaken van het internet der dingen (IoT), werken in synergie om huiseigenaren veiligheid, comfort, gemak en energie-efficiëntie te bieden.

Wat zijn enkele voorbeelden van slimme apparaten?

Van afwassen tot het aankleden van ramen, slimme technologie is in elk aspect van de huiselijke ruimte doorgedrongen. • Smart TV: Een smart TV is een led televisie die beschikt over een internetverbinding. Het heeft ingebouwde Wi-Fi- en ethernetpoorten en kan verbinding maken met verschillende draagbare apparaten. Zaken als internetten en social media checken die je met je smartphone of laptop doet, kunnen op de tv. Met één druk op de knop heb je toegang tot YouTube of opgenomen tv-afleveringen. Bovendien beschikken sommige smart-tv's ook over spraak- of gebarenherkenning. • Slimme Thermostaten: Met deze apparaten kun je de temperatuur in huis op afstand regelen. Slimme thermostaten hebben ook de mogelijkheid om het gedrag van de huisbewoners te leren en automatisch de temperatuurinstellingen aan te passen om hen maximaal comfort te bieden. Ze houden het energieverbruik in de gaten en helpen huiseigenaren om energie-efficiëntie te bereiken. • Beveiligingsapparatuur: wilt u uw huis in de gaten houden wanneer u weg bent? Installeer slimme beveiligingscamera's. Als er verdachte bewegingen van mensen buiten uw huis worden gedetecteerd, kunnen slimme bewegingssensoren de autoriteiten waarschuwen. Je kunt slimme sloten en garagedeur[1]openers gebruiken om bezoekers toegang te verlenen of te weigeren. • Verzorging van planten en huisdieren: Heeft u het te druk met uw werk en vindt u het moeilijk om uw planten regelmatig water te geven? Er zijn slimme oplossingen om deze zorg aan te pakken. Verbonden timers kunnen u helpen bij het plannen van het besproeien van uw gazons en planten. U kunt de verzorging van huisdieren ook automatiseren met aangesloten voerbakken. • Huishoudelijke apparaten: Slimme keukenapparatuur maakt uw klusjes een stuk eenvoudiger door u te helpen bij het plannen en controleren van uw werk met behulp van geavanceerde technologie. Je kunt je slimme koffiezetapparaat programmeren om elke dag op een vast tijdstip een vers kopje voor je te zetten. U kunt uw slimme koelkast niet alleen gebruiken om uw voedsel vers te houden, maar ook om de houdbaarheidsdatum bij te houden of een lijst met groenten op te stellen die u moet bestellen. Evenzo zijn slimme fornuizen, wasmachines, vaatwassers en mixermolens handig om je keuken goed te beheren. • Slimme verlichting: slimme verlichtingssystemen kunnen op afstand worden bediend en aangepast om hun helderheid aan te passen aan de beschikbaarheid van daglicht. Ze kunnen ook detecteren of er mensen in de kamer zijn en de verlichting dienovereenkomstig aanpassen. Bewegingsgevoelige lampen reageren op activiteit in uw kamer. Als je een kamer binnenloopt, gaat het licht aan en als je naar buiten loopt, gaat het vanzelf uit. • Smart Shades: Raambekleding met ingebouwde motoren, zoals slimme zonneschermen of jaloezieën, kan worden bediend via een smartphone-app of spraakopdrachten.

Zijn slimme apparaten gemakkelijk te gebruiken en te installeren?

Technologie speelt een cruciale rol om van een huis een slim huis te maken. Voor degenen die technisch onderlegd zijn, is het bedienen van slimme apparaten een fluitje van een cent. Voor installatie en onderhoud is altijd professionele hulp beschikbaar. Als u echter bang bent voor het concept van een smart home, hoeft u niet in één keer voor volledige automatisering te gaan, maar kunt u kleine stappen zetten om uw doel te bereiken. Ook hoef je niet al je bestaande apparatuur te vervangen door slimme apparaten. Als je een Wi-Fi- verbinding hebt met een goede snelheid en bronnen van naadloze elektriciteit, kun je je oude geiser omzetten in een slimme geiser of je bestaande AC in slimme AC veranderen door gewoon wat hardware-onderdelen toe te voegen. Alle gezinsleden kunnen slimme gadgets gebruiken volgens hun behoeften met behulp van een universele afstandsbediening en slimme luidsprekers. Domotica-platforms zoals Google Home helpen je al je lampen, camera's, luidsprekers en vele andere apparaten te bedienen en je herinneringen en meldingen vanuit één app te bekijken.

Hoe zet je slimme verlichting in voor een betere sfeer?

Met slimme LED-lampen kunt u ze op afstand bedienen via uw smartphone of spraakassistenten zoals Alexa of Google . Afhankelijk van de gelegenheid en je stemming kun je de kleur van de lampen in de kamer aanpassen of juist verlagen of juist feller maken. Als je 's avonds laat thuiskomt van je werk of een feestje, kun je je smartphone gebruiken om de lichten aan te doen. Hoe verschillend zijn slimme tinten van gewone tinten?

Slimme jaloezieën en zonneschermen, zoals traditionele raambekleding, geven privacy, stellen u in staat om het natuurlijke licht dat van buiten komt aan te passen en zijn verkrijgbaar in een reeks stijlen, stoffen en ontwerpen. Wat deze slimme tinten echter onderscheidt van gewone gordijnen, is de manier waarop u ze bedient en bedient. Om slimme jaloezieën te openen en te sluiten, hoef je niet aan een koord te trekken of aan een toverstok te draaien. Het enige dat u hoeft te doen, is Alexa of een andere spraakgestuurde virtuele assistent vragen om het voor u te doen.

Zijn slimme zonneschermen gemakkelijk te gebruiken en te installeren?

Smart shades werken op batterijen en zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd. U kunt uw zonwering gemakkelijk verhogen, verlagen of aanpassen via spraakopdrachten met Alexa en Google Home, of via een telefoon-app op Android en iOS.

Zijn slimme tinten de kosten waard?

Gezien hun hoge kosten lijken slimme zonneschermen een luxe, maar ze zijn de investering zeker waard om de volgende redenen: • De geautomatiseerde instellingen verhogen de veiligheid van het huis. Wanneer u de stad uit bent, kunnen slimme zonweringen worden verlaagd of verhoogd om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. • De materialen die voor slimme tinten worden gebruikt, zijn milieuvriendelijk en verbleken niet snel. Ze zijn olie- en waterdicht. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een stofdoek of stofzuiger. • Aangezien gemotoriseerde zonneschermen draadloos zijn, zijn ze niet gevaarlijk voor kinderen en huisdieren. • De geautomatiseerde functie is vooral handig voor ouderen en mensen met een handicap. • Slimme raambekleding helpt geld te besparen op de energierekening door het zonlicht in de zomer te beperken om te voorkomen dat de kamer oververhit raakt en door licht binnen te laten om de ruimte in de winter te verwarmen.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven