Wat te doen als je weer thuis bent van je studiejaar in het buitenland

Het voelt zo vreemd! Je hebt een jaar in het buitenland gewoond en gestudeerd, weg van je vrienden en familie en nu ben je terug, precies waar het allemaal begon. Wat doe je nu met jezelf?… door Ella Hillyard

Mensen reageren anders op thuiskomen van een jaar in het buitenland – sommige mensen vinden het een opluchting om weer thuis te zijn en weer in het leven te passen, anderen vinden het moeilijk om zich weer aan te passen na een jaar van zoveel veranderingen en hebben heimwee naar hun gastland. Misschien voel je een combinatie van beide. Hoe je je ook voelt, het hoeft daar niet te eindigen. Blijf het meeste uit uw jaar in het buitenland halen, te beginnen met deze stappen:

Blijf in contact met alle mensen die je hebt ontmoet

What to do once you’re home from your study abroad year

Als internationale student aan een buitenlandse universiteit heb je waarschijnlijk vrienden van over de hele wereld opgepikt. In de haast van thuiskomen en het zien van alle mensen die je hebt gemist, kan het moeilijk zijn om contact te houden met al deze mensen, vooral omdat tijdsverschillen gesprekken moeilijk kunnen maken. Probeer ze om de paar weken een bericht te sturen om te zien hoe het met ze gaat, of regel een dag van de week waarop je goed kunt chatten via Facetime of Skype. Aangezien jullie samen zoveel hebben meegemaakt en zoveel herinneringen delen, kunnen deze mensen je vrienden voor het leven zijn. Ze kunnen ook geweldig zijn als je ooit een lokale gids in een ander land wilt, of je wilt helpen met je taaloefening. Je kunt nooit te veel mensen kennen.

Stop niet met het oefenen van de taalvaardigheden die je hebt opgepikt

What to do once you’re home from your study abroad year

Als je in een land hebt gestudeerd waar Engels niet de moedertaal is, dan heb je ongetwijfeld je talenkennis verbeterd. Of je nu vloeiend Frans spreekt of net de basis van het Deens hebt opgepikt, blijf doorgaan en bouw voort op wat je hebt geleerd. Wonen in het buitenland is de beste manier om een ​​taal te leren, dus verlies hem niet. Voer gesprekken met vrienden uit je gastland, praat bij over de serie die je daar bent begonnen en lees boeken die je hebt ontdekt. Probeer op de hoogte te blijven van het lokale nieuws van de stad/regio waar u verbleef - of het nu gaat om roddels in de kleine stad of internationaal nieuws. Als je de taal nog niet studeert, overweeg dan om een ​​vervolgcursus te volgen - [email protected] laat gratis lessen geven door inheemse studenten. Het hebben van een extra taal maakt je veel inzetbaarder en het is ook een goed gespreksonderwerp, je gaat jezelf voor de kop slaan als je het jezelf laat vergeten.

Vergeet niet je formulieren in te vullen

What to do once you’re home from your study abroad year

De duivel werkt hard, maar de mensen van het studiebureau in het buitenland werken zeker harder! Alleen omdat je thuis bent en geen werk meer hebt voor de feestdagen, wil nog niet zeggen dat je de jaarformulieren in het buitenland in je achterhoofd kunt houden. Als je de Online Linguistic Survey (OLS) moet doen, vergeet dat dan niet te doen, anders krijg je het laatste deel van je beurs niet opgestuurd. Vergeet ook niet om de laatste 30% van het beursbewijs in te vullen wanneer je het ontvangt en zorg ervoor dat Warwick je transcript van studies heeft. Als het studieteam in het buitenland contact met je opneemt, met de vraag om een ​​formulier te uploaden of als je zegt dat je informatie mist, reageer dan meteen en probeer het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Maak hun leven gemakkelijker en laat ze je niet opjagen voor de laatste paar formulieren, die je hier kunt vinden.

Ongeacht je diploma, gastuniversiteit of toekomstig carrièrepad, het jaar in het buitenland is echt een waardevolle ervaring en je moet er het beste van blijven maken, zelfs als je klaar bent. Vergeet niet om deze punten te volgen en om nooit alle dingen te vergeten die je dit jaar hebt geleerd. Wat je ervaring ook is geweest tijdens je jaar in het buitenland, ik hoop dat het een goede is geweest.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven