Waarom werkt VPN niet op mijn iPhone?

Het gebruik van een VPN is om verschillende redenen bijna overal gebruikelijk. De wens om toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud is één ding, maar de noodzaak om jezelf te beschermen tegen nieuwsgierige blikken is een andere. Soms werken virtuele privénetwerken echter niet volledig op uw iPhone

Dit kan een vervelende situatie zijn omdat VPN's meestal veel geld kosten op maandbasis, er zijn echter uitzonderingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Surfshark VPN-prijs en oordeel zelf.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want deze gids helpt u de hoofdoorzaak te identificeren die verhindert dat VPN op uw apparaat wordt uitgevoerd.

Dus als je wilt weten waarom een ​​VPN soms niet werkt op iPhones, lees dan verder.

bron

Waarom werkt VPN niet op iPhone?

Er zijn verschillende redenen waarom u mogelijk problemen ondervindt bij het gebruik van een VPN. Het is trouwens altijd beter om te weten waardoor uw VPN niet werkt op uw iOS-apparaat, zodat u problemen in de toekomst kunt voorkomen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken voor dit probleem:

Geen internet verbinding

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of uw VPN-server daadwerkelijk internettoegang heeft. Als het wel verbinding heeft, kan het probleem van uw apparaat zelf komen.

Aan de ene kant moet u overwegen of de VPN-configuratie- instellingen van uw iPhone correct zijn. Op die manier kunt u dit probleem binnen enkele minuten oplossen.

Een ander ding om te controleren is de status van uw VPN-profiel zelf. Als het beschadigd is, werkt het mogelijk niet zoals bedoeld.

Een VPN wordt geblokkeerd door een beheerder

Soms blokkeert uw IT-afdeling de installatie van een VPN op uw apparaat. Aangezien de meeste bedrijven Wi-Fi-netwerken gebruiken die versleuteld zijn, is het niet echt nodig dat je een VPN op je iPhone hebt geïnstalleerd.

In dit geval moet u met de relevante mensen praten om erachter te komen of ze van plan zijn de VPN geïnstalleerd te houden. Als dat niet het geval is, moet u proberen ze van het tegendeel te overtuigen om de beveiliging van uw apparaat te verbeteren.

Als u die weg niet wilt inslaan, kunt u in plaats daarvan altijd een gratis proxyserver gebruiken. Ze werken op dezelfde manier en kunnen u relatief gemakkelijk netwerkbeperkingen laten omzeilen.

Intermitterende VPN-problemen

Er is altijd een mogelijkheid dat de verbinding instabiel is en u niet echt constant in staat bent om internet te gebruiken.

In dit geval moet u nadenken over wat u doet terwijl u probeert toegang te krijgen tot een online bron. Belast het uw bandbreedte ? Zo ja, dan moet u ermee stoppen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je toegang probeert te krijgen tot Netflix. Als dat zo is, is de kans groot dat uw bandbreedte wordt opgebruikt door andere mensen die dezelfde inhoud streamen. Dit betekent dat als u uw VPN wilt gebruiken, u dit op een ander tijdstip moet doen.

Laatste woorden

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u geen verbinding kunt maken met een VPN op uw iPhone. Dit betekent op zijn beurt dat er ook verschillende oplossingen zijn, waarvan de ene efficiënter is dan de andere.

Als het een probleem is met een specifieke server of een bepaald type verbinding, moet u in plaats daarvan proberen toegang te krijgen tot andere locaties en servers. Als dit niet werkt, is het misschien tijd om van VPN-provider te wisselen.

Als de wetten van uw land u verbieden een VPN te gebruiken, dan kunt u alleen maar wachten tot de situatie verandert of alternatieve manieren zoeken om uw online veiligheid te verbeteren.

Begin met het typen van uw zoekterm hierboven en druk op enter om te zoeken. Druk op ESC om te annuleren.

Terug naar boven